aA
Mergaitę ketvirtadienio rytą atgavusi Laimutė Stankūnaitė sako, jog pirmoji diena jai buvo „ilga ir nelengva“, todėl dabar dės visas pastangas, kad mergaitė turėtų laimingą vaikystę.
Laimutė Stankūnaitė su dukra
Laimutė Stankūnaitė su dukra
© DELFI

„Noriu dukrą grąžinti į normalią būseną, kad jinai pasveiktų, kad grįžtų į tokį gyvenimą, į tokią vaikystę, kokią turi turėti vaikas, o ne kokią jinai turėjo dabar“, – specialiai „Lietuvos ryto televizijos“ laidai telefonu sakė L. Stankūnaitė.

Ji teigė neturinti žodžių apsakyti savo laimei.

„Šiandien diena – tarsi aš antrą kartą pagimdžiau savo dukrą ir yra toks pats džiaugsmas, laimė, po tiek laiko, po tiek skausmo, po tiek laukimo, po tiek išgyvenimų pagaliau būti kartu, pagaliau apsikabinti, pagaliau žinoti, kad tu tikrai gali būti kartu, yra nerealus jausmas“, – sakė motina.

Ji tikino, kad ši diena buvo „ilga ir nelengva“. „Tačiau džiaugiuosi, kad mano dukrytė labai gerai atlaikė – pasitikrinome sveikatą, važiavome į savo namus, kartu dėliojomės drabužėlius, tvarkėmės ir, kuo aš galiu pasidžiaugti, dukrytė su manimi taip šiltai bendravo, kad atrodo, lyg nieko ir nebuvo – jokių tokių žodžių, kokių buvo girdėta mano atžvilgiu anksčiau. Mane džiugina, kad mes bendraujame tarsi nieko nebūtų buvę. Tai man yra didžiausia laimė ir dovana iš dukros“, – sakė L. Stankūnaitė.

Paklausta, kaip įsivaizduoja tolesnį savo gyvenimą, L. Stankūnaitė sakė: „Gyvensime toliau, kaip ir visi žmonės. Taip, mes esame saugomi valstybės, bet tai nesitęs amžinai. Yra reabilitacinis laikotarpis, kuris bus reikalingas mano dukrytei, neabejoju, padės daug specialistų man ir dukrytei šiuo atžvilgiu. Vėliau bus kiti procesiniai veiksmai, bet yra suteiktos visos galimybės man ir mano dukrai gyventi – yra aprūpinta buitis, atvažiuos darbuotoja, kuri patikrins gyvenimo sąlygas, jinai informuos visuomenę ir tikrai nebus kažkokių paslapčių, kad mes kažkur išvažiavę, pasislėpę ar dar kažkas tai tokio. Viskas bus informuota tvarkingai, kaip ir turi būti, kiek tai gali būti mano ribose kaip aš esu saugomas asmuo su savo dukra“.

L. Stankūnaitė sakė kol kas negalinti pasakyti, ar mergaitė į mokyklą ir kiemą vaikščios su apsauga.

„Dabar yra vasaros atostogos – tas laikotarpis, kai galima pasiruošti ir mokyklai, ir užklasinei veiklai, būreliams, visokioms kitokioms veikloms, bet šiandien yra per daug įspūdžių, kad jums galėčiau atsakyti į šį klausimą – duokit šiek tiek kiek laiko pasidžiaugti“, – kalbėjo jauna motina.

Apie savo mėnesines pajamas ji nenorėjo kalbėti, tačiau patikino, kad sugebės pasirūpinti savo dukra.

„Esu sveika, turiu dvi rankas ir dvi kojas, esu tokia pati motina kaip ir daugelis Lietuvoje esančių motinų ir aš tikrai pajėgsiu išlaikyti savo dukrą“, – teigė L. Stankūnaitė.

Paklausta, ar neketina išvykti iš Lietuvos, ji sakė: „Aš darysiu taip, kaip bus geriausia mano dukrai ir man, o kaip bus – pamatysime“.

L. Stankūnaitė taip pat patikino, kad valstybės skirtame ir saugomame bute gyvens tik su savo dukra.

L.Stankūnaitė per LNK laidą „Valanda su Rūta“ teigė, kad jos niekaip neveikia protestai prie Prezidentūros, nes žmonės gali reikšti savo nuomonę.

Paklausta, kaip šio ryto situaciją paaiškino dukrai, L. Stankūnaitė sako, kad šiuo metu nemato reikalo traumuoti mergaitės tokiomis temomis ir kai mergaitė pati pradės klausinėti apie gegužės 17 d. įvykius, tuomet ir bus kalbama.

L.Stankūnaitė neslėpė, kad sieks, jog asmenys, jai trukdę atgauti dukterį už tai atsakytų prieš įstatymą.

G. Černiauskas sako gavęs grėsmingą sms

„Tie asmenys, kurie trukdė man susigrąžinti dukrelę, pavyzdžiui, kovo 23 d. teta Skučienė, Kedienė, Kedys savo veiksmais, stumdydamiesi, rėkdami, keldami isterijas, gąsdino mano vaiką, tokiais veiksmais jie sutrukdė įvykdyti teismo sprendimą. Antrą kartą vykdant teismo sprendimą tai pasikartojo ir vėl buvo įbauginta mano mergaitė, jie nepadėjo teismo sprendimo vykdyti, bet priešingai – pakenkė, - nuomonę dėstė L. Stankūnaitė. - Tie žmonės, kurie trukdė man susigrąžinti dukrą atsakys prieš teismą.“

L. Stankūnaitė tikino, kad šiuo metu jaučiasi saugi.

G. Černiauskas tikino, kad ir šiandien yra gavęs žinutę tekstu „tamsta kvepi lavonu“ ir patikino, kad L.Stankūnaitė ir jos dukra turi būti saugoma valstybės tol, kol tai bus reikalinga, nes kai kurie žmonės yra įtikėję išgalvota istorija.

„Jie šventai tiki tuo, ko nėra ir ko nemato, ir ko negali matyti, ir niekados nepamatys, ir jie irgi kelia tam tikrą grėsmę, ir kol ta grėsmė bus L. Stankūnaitei ir jos dukrai, aš manau, kad valstybė pasirūpins jos apsauga“, - sakė G. Černiauskas.

Jis priminė, kad šiuo metu Žmogaus teisių teisme už teismo sprendimo nevykdymą, politikų kišimąsi į procesą, spaudimą teisėsaugai 100 tūkst. eurų, tačiau advokatas svarstė, kad ieškinių gali būti ir daugiau.

„Greičiausiai tai ne pabaiga ir, ko gero, bus naujų ieškinių, nes visa ta situacija, kokia dabar yra, ji vėlgi gi turėtų būti vertinama“, - dėstė G. Černiauskas.

Anksčiau G. Černiauskas jau tvirtino, kad mamai perduota mergaitė iš karto pasijuto geriau. Kalbėdamas specialioje TV3 laidoje G. Černiauskas sakė, kad globėja N. Venckienė trukdė vykdyti teismo sprendimą, tad policijos pareigūnai turėjo atgniaužti jos rankas. Kiek anksčiau advokatas ir DELFI pasakojo, kad motina ir dukra jaučiasi laimingos.

Apie visą ketvirtadienio dramos eigą skaitykite DELFI čia.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kastytis Zubovas. Žemės orbitoje – pirmas toks atvejis istorijoje: karas kosmose – nebeišvengiamas?

Praėjusių metų spalio 31 dieną hučių teroristinė grupuotė iš Jemeno paleido balistinę...

Plinta „antausių liga“ vadinama infekcija: išgirdę gydytojų įtarimus nustemba – pirmą kartą girdžiu!

„Nuo penktadienio kartais vis pakildavo temperatūra. Be jokių kitų simptomų – slogos ar...

Iš Ukrainos – griežtas nurodymas dėl į užsienį išvykusių šaukiamojo amžiaus vyrų (5)

Ukraina antradienį pareiškė, kad imasi naujų priemonių, kurios paskatintų šaukiamojo amžiaus...

Radikaliais pareiškimais garsėjantis kandidatas į prezidentus Vaitkus išdėstė, ką mano ne tik apie Rusiją (4)

Lietuva nėra teisėta ES narė, o iš NATO reikėtų išstoti, nes tam, kad šalis būtų saugi, ji...

„Žalgirio“ aukštaūgis sulaukė Eurolygos grando susidomėjimo (1)

Kauno „Žalgirio“ gretose kitą sezoną galime nebeišvysti Rolando Šmito. Latvis turi...

Lietuviai neišnaudoja lengvo būdo užsidirbti pinigų – ekspertai pasidalino keliais esminiais patarimais

Daugumos elektronine komercija užsiimančių verslų tikslas yra plėstis tarptautinėse rinkose....