aA
Vaidotas Žukas
Vaidotas Žukas
© "Lietuvos žinios"
  • Taupys
  • Apdovanojo
  • Boikotas

    Merginų netrūko

    Prieš pat Naujuosius metus su Vyriausybės kancleriu Robertu Dargiu susitikęs Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius V.Žukas sužinojo, kad šiais metais LRT iš valstybės biudžeto gaus apie 35 mln. litų.

    Beveik tiek pat lėšų LRT buvo skirta ir praėjusiais metais. V.Žuko teigimu, šiemet LRT poreikiams patenkinti reikėtų maždaug dvigubai daugiau - 70 mln. litų. Iš jų 15 mln. litų reikia vien senoms skoloms sumokėti.

    Taupys

    "R.Dargis mane perspėjo per artimiausius porą metų didesnio pagerėjimo nesitikėti. Man baugu žvelgti į kitus (2001 m. - aut.) metus, nes mūsų laukia labai didelis kruvinas darbas", - prognozavo LRT vadovas. Jis neslėpė nusivylimo, kad Seimas nuo šių metų sausio 1osios nesiryžo įvesti abonentinio mokesčio, kuris būtų pastebimai pagerinęs LRT finansinę padėtį.

    "Abonentinis mokestis būtų tikrai nedidelis - 4 litai per mėnesį namų valdai. Po litą už tris radijo programas ir vieną televiziją, - aiškina V.Žukas. Mes skyrėme daug laiko žmonėms informuoti apie abonentinį mokestį, ir pastebėjau, kad pastaruoju metu nepatenkintųjų sumažėjo. Yra tokių, kurie pasiryžę kas mėnesį mokėti po 10 ir daugiau litų".

    Sausio 15 d. LRT Vyriausybei turėtų pristatyti šių metų savo verslo planą. V.Žuko teigimu, jei kompanija negaus daugiau lėšų, tikriausiai teks atsisakyti trečiosios radijo programos ir sutrumpinti antrosios transliacijas. "Uždaryti antrosios programos neketiname. Vyriausybės kancleris taip pat pabrėžė, kad šią programą būtina išsaugoti", - sako LRT vadovas. Šiemet tikriausiai vėl bus bandoma atleisti dalį LRT darbuotojų.

    Nors, kaip teigia V.Žukas, tai padaryti nėra lengva, mat atleidžiamiems televizijos senbuviams tenka mokėti dideles išeitines kompensacijas.

    Apdovanojo

    Paskutinę praėjusių metų darbo dieną sunkiai besiverčianti LRT apdovanojo geriausius 2000ųjų darbuotojus. Dauguma išrinktųjų televizijos žiūrovams ir radijo klausytojams nėra žinomi. V.Žukas sako, kad LRT vadovybė šįkart norėjo pagerbti gerai dirbančius, tačiau nežinomus žmonės, be kurių televizija ir radijas neišsiverstų - laidų redaktorius, režisierius, operatorius, techninį personalą. Tarp išrinktųjų taip pat pateko "Panoramos" vedėja Loreta Tarozaitė, radijo žurnalistas Benas Rupeika, populiariausios šalyje radijo laidos "Ryto garsai" kūrybinė grupė, sporto komentatorius Tautvydas Meškonis.

    Boikotas

    Iškilmėse dalyvavo vos keletas televizijos kūrybinių darbuotojų. Susirinkusieji neslėpė, kad žurnalistai šventę boikotuoja dėl nuo Naujųjų metų įvestos naujos atlyginimų skaičiavimo sistemos. Pats V.Žukas aiškina, kad įvedus naują tvarką kiekvienas atlyginimą gaus už savo nuopelnus. LRT generalinis direktorius įsitikinęs, kad dalies darbuotojų atlyginimai yra pernelyg išpūsti.

    V.Žuko teigimu, šiemet bus stengiamasi išsaugoti geriausius darbuotojus, "žvaigždes", todėl jie uždirbs daugiausia. Priedus geriausiems darbuotojams bus bandoma mokėti iš pinigų, surinktų už reklamą.

    "R.Dargis sako, kad geriausiems žmonėms, specialistams jie suras pinigų. Arba jie sako, kad prastus žmones turim atleisti, palikti geriausius ir jiems pakelti atlyginimą. Bet nelabai žmonės kartais orientuojasi, kad mums reikia ir tų juodadarbių daug", - įspūdžiais iš susitikimo su Vyriausybės kancleriu dalijosi V.Žukas.

    Keletą šimtų tūkstančių litų LRT šiemet tikisi uždirbti pradėjus nuomoti laisvas patalpas. Kol kas įstatymai tai daryti draudžia.

    Įvertink šį straipsnį
    Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
    (0 žmonių įvertino)
    0

    Top naujienos

    „Žalgirio“ aukštaūgis sulaukė Eurolygos grando susidomėjimo

    Kauno „Žalgirio“ gretose kitą sezoną galime nebeišvysti Rolando Šmito. Latvis turi...

    Karas Ukrainoje. Iš Rusijos pasipylusius grasinimus Ukrainai tęsia Šoigu rusai smogė Charkivui: mieste nugriaudėjo sprogimas (10)

    Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

    Nausėda sureagavo į Bilotaitės kreipimąsi ir turi jai klausimą Bilotaitė kreipėsi į prokuratūrą, papildyta (45)

    Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama...

    Ignas Jomantas kol kas dar nesės į kalėjimą: išgelbėjo neįtikėtinas formalumas (1)

    Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė bent kol kas nesiųsti milijonieriumi...

    Butas ar namas? Neapsisprendžiantiems, kur gyventi geriau, išvardijo kiekvieno privalumus ir trūkumus

    Kur geriau gyventi – bute ar name? Tai vienas tų amžinųjų klausimų, kurie gali įžiebti...