aA
Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad Lietuvos rusų sąjungos vadovai įtraukti į Darbo partijos rinkimų sąrašus. Lietuvos rusų sąjungos atstovai tvirtina, kad jų pasiryžimui dalyvauti Seimo rinkimuose nemažai įtakos turėjo Viktoro Uspaskicho nusiteikimas pagerinti santykius su Rusija, rašo ru.DELFI.lt.
Лариса Дмитриева
Лариса Дмитриева
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Darbo partijos rinkimų sąrašas buvo patvirtintas rugsėjo 6 dieną Kėdainiuose. Jo viršuje yra partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas ir vicepirmininkas Vytautas Gapšys. 27-ta sąrašo vieta atiteko Lietuvos rusų sąjungos pirmininkui Sergejui Dmitrijevui, o jo sesuo Larisa Dmitrijeva atsidūrė 34-oje vietoje.

L. Dmitrijevos tvirtinimu, socialine prasme rusai Lietuvoje kenčia labiausia, nors ji pažymi, kad „problema neturi nacionalinio atspalvio, o partija, kuri tvirtina, jog „žino kaip“, atkreips dėmesį ir į nacionalinių mažumų problemas“.

Paklausta, kodėl Lietuvos rusų sąjungos atstovai pasirinko galimybę dalyvauti Seimo rinkimuose Darbo partijos sąrašuose, L. Dmitrijeva pažymėjo, jog jos partiją tenkina „darbiečių“ programa, o štai jėgų sujungimas su Lietuvos lenkų rinkimų akcija, remiantis Rusų aljanso pavyzdžiu, Lietuvos rusų sąjungą ne visai tenkina.

„Mes žiūrėjome pagal programą. Ši partija turi daug narių, daug skyrių visoje Lietuvoje, - sakė ji. - Lietuvos lenkų rinkimų akcija niekada nebuvo parlamentine partija, o Lietuvos rusų sąjunga tokia buvo. Be to, lenkų interesai iš esmės apsiriboja lenkų nacionalinės mažumos klausimais“.

Kalbėdama su DELFI L. Dmitrijeva pažymėjo, jog Darbo partija buvo pasirinkta dar ir dėl to, kad „darbiečiai“ siekia gerų santykių su Rusija.

„Labai svarbu ir tai, kad mums, kaip Lietuvoje gyvenantiems rusams, Lietuvos piliečiams, labai svarbūs santykiai su mūsų istorine tėvyne ir mūsų artimiausia kaimyne Baltarusija“, - konstatavo L. Dmitrijeva ir pridūrė, kad Lietuvos rusų sąjungos pozicija sulaukė ir „darbiečių“ vadovybės palaikymo, todėl „šis pagrindinis motyvas pakankamai svarbus apsisprendžiant dalyvauti rinkimuose Darbo partijos sąrašuose“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0