aA
Kandidatė į prezidentus Kazimira Prunskienė tikina dar nesutarusi nė su vienu asmeniu, kad siūlys jį į premjerus ar ministrus, jei sėkmingai pasirodys rinkimuose. Antradienį susitikusi su Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) atstovais politikė pareiškė, jog Vyriausybę formuotų ne pagal „partinį principą“, o ieškotų specialistų.
K.Prunskienė: gali būti siekiama priversti bendroves bankrutuoti ir perimti jų turtą
© A.Solomino nuotr.
„Reikia rinkti geriausius asmenis. Per didelė prabanga pataikauti partijoms. Nesu įsipareigojusi nė vienam asmeniui, kad va, būsi premjeras ar ministras. Bus laiko pasitarti prieš antrą turą. Šansų į jį praeiti man šiandien vis daugiau“, - kalbėjo K. Prunskienė.

Ji jau anksčiau teigė, kad laimėjusi rinkimus siūlytų formuoti kitos sudėties Vyriausybę. Anot kandidatės, Andriaus Kubiliaus vadovaujamas ministrų kabinetas nesėkmingai kovoja su krize ir siekia surinkti planuotas biudžeto pajamas.

Biudžetą esą reikia pildyti ne mokesčių didinimo, o verslo stiprinimo sąskaita. K. Prunskienė siūlė imti paskolas, investuoti į perspektyvius verslus, infrastruktūrą, energetiką, transporto sektorių, butų renovaciją. Tai esą būtų protingiau nei mokėti bedarbio pašalpas.

„Nemanau, kad visas Seimas klūpodamas meldžiasi už A. Kubilių“, - svarstė buvusi žemės ūkio ministrė apie paramą galimam Vyriausybės keitimui. Jei parlamentas dukart iš eilės nepritartų siūlomam kandidatui į premjerus, reikėtų skelbti pirmalaikius rinkimus. K. Prunskienės manymu, politikai tuo nesuinteresuoti, todėl esą pritartų jos siūlomai kandidatūrai.

„Visi svarsto, ar prezidentas sugebės sutarti su konservatoriais. Tai nėra didžiausia problema“, - tikino ji ir pridūrė, kad „niekas prezidentui, ypač tokiam užsispyrusiam kaip aš“, įpiršti premjero.

K. Prunskienė gyrė pirmosios Vyriausybės, kuriai ji vadovavo, formavimą. Tuomet esą nebuvo „jokio partinio formavimo principo“. Tačiau kai kuriuos ministrus pasiūlė tam tikros struktūros, pavyzdžiui, pramonės ministru tapo pramonininkų atstovas Rimvydas Jasinavičius.

Komentuodama Vyriausybės veiksmus kovojant su krize K. Prunskienė svarstė, kad gali būti siekiama priversti kai kurias bendroves bankrutuoti, perskirstyti kapitalą „palankumą turinčių grupių naudai“, o po to grąžinti ankstesnius – mažesnius mokesčius.

Paklausta, kaip, tapusi prezidente, bendrautų su verslo visuomene – „per tarpininkus ar kaip iki šiol“, K. Prunskienė nusijuokė: „Kam man jie reikalingi?“ Anot jos, patarėjai yra žmonės, kuriems ji pati turėtų patarti, kaip patarinėti. Patarėjas esą turi organizuoti susitikimus. Jei patarėjai taptų prezidento ar kito pareigūno partneriu, vienas į vieną ausį sakytų viena, kitas į kitą – kita.

Kandidatė taip pat pareiškė, esą Lietuva išprovokavo Baltarusiją statyti atominę elektrinę netoli Vilniaus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Fausta Marija Leščiauskaitė. Geriau sena merga nei tokie santykiai (5)

Kiek daug žmonių grįžę namo į namus neina. Dar valandėlę sėdi mašinoje. Nes eiti ten nenori.

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...

Įdarbinti užsieniečius Lietuvoje gali būti sunkiau: griežtinama tvarka, bet dėl vienos profesijos matytų išimtį (8)

Vyriausybė jau pritarė, o Seimas toliau svarsto siūlymus griežtinti užsieniečių įdarbinimo...