aA
Klausimas

Miela Eugenija,

Tikriausiai pavargstate nuo panašių, besikartojančių klausimų.

Spalio mėnesį pradėjau vartoti Logest, jie netiko, nes kraujavau visą mėnesį, pakeičiau į Diane 35, bet ir vėl mano ginekologė patarė pakeist į Marvelon. uos vartoju 3 mėnesius. Turiu sutrikusią, t.y. sulėtėjusią skydliaukės funkciją, ir ginekologė sakė, kad Marvelon būtų idealiausias variantas. Aš taip nemanau. Simptomai pradėjo reikštis prieš mane: sumažėjęs lytinis potraukis, sausa makštis, visiškas nesugebejimas atsipalaiduoti lytinio akto metu, be to, prie viso to 10 dienų prieš mėnesines jaučiu tokį nerimą, lyg kokią depresiją, esu labai irzli ir pikta, o ir pačios menstruacijos tęsiasi 5 dienas ir labai gausios.

Nežinau, ar verta būtų keisti kontraceptikus, o gal iš vis nutraukti? Nes be šių visų problemų turiu dar ir makšties pienligę, kuri tęsiasi visą tą laiką, kai pradejau vartoti kontraceptikus, kuriam laikui pasigydau ir vėl tas pats. Vaistams išleidžiu krūvą pinigų.

Gal mėnesinių reguliavimui tiktų vartoti vaistą DUPHASTOn, o apsisaugojimui paprasčiausio prezervatyvus ar ovulės, nes partneris pastovus.

Dėkoju už atsakymus.
E.23 m

Atsakymas

Pirmiausia tai kontraceptikai ne saldainiai, kuriuos reikėtų keisti kas mėnesį. Tavo organizmas tik pradeda prie jų prisitaikyti, o jau turi patirti naują išbandymą ir taikytis prie naujo preparato. Tavo ginekologė sakydama, kad pagal skydliaukės buklę tau tiks Marvelonas, buvo tikrai teisi. Šiame preparate esančios hormonų dozės yra optimalios tokiu atveju. Jeigu, kaip rašai, mėnesinės labai gausios, tai kontraceptikai, ilgiau vartojant juos tikrai pagelbės, mėnesinės tikrai taps ne tokios gausios. Padidėjęs nervingumas gali būti susijęs visai ne su kontraceptikais, o su skydliaukės susirgimu. Dėl tos pačios priežasties gali būti sumažėjęs ir organizmo atsparumas, o dėl to atsiranda ir yra sunkiai išgydoma pienligė.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Konfliktas Vilniuje pasibaigė nužudymu – padurto vyro išgelbėti nebepavyko

Trečiadienio vakarą tarnybos skubėjo į konfliktą Vilniuje. Pranešama apie nužudytą vyrą.

Lietuvą užėmęs ciklonas vis dar rodo savo charakterį: sinoptikai įvardijo, kokių nemalonumų jis pažers

Ketvirtadienio dieną pietinis ciklonas, judėdamas į šiaurę, vis dar rodys savo charakterį.

Sužvėrėję sovietų elito vaikai užgrobė lėktuvą, kad pabėgtų iš SSSR: pralieti kraują įkvėpė lietuvio istorija (1)

Prieš 40 metų Sovietų Sąjungoje buvo įvykdytas nusikaltimas, visiems laikams įėjęs į šalies...

Žaidimo „Stellar Blade“ apžvalga. Ką ten veikia egzotiškos išvaizdos pusnuogė seksuali korėjietiška pupytė? Provokuojantys vaizdai verčia raudonuoti krūtų liulėjimo technologija ir turinys po sijonu (5)

„Stellar Blade“ dar iki numatyto pasirodymo (balandžio 26 dieną) jau spėjo sukelti nemažai...

Visi nori sužinoti 73-ejų moters grožio paslaptį: jokio botokso ir operacijų, gyvenimą ėmė keisti 40-ies (3)

Daugelis ironiškai žiūri į komentarus, kad kažkas atrodo kone perpus jauniau, nei iš tiesų yra....