aA
Gana ilgai gaminamas, bet labai gardus patiekalas.
Veršiena
Veršiena
© Corbis/Scanpix
Keturioms porcijoms reikės:



paplotėliams –

800 g bulvių,
druskos,
1 svogūnas,
4 riekelės rūkytos krūtinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
4 valg. šaukštų aliejaus.

kepsniui –

640 g minkštos veršienos,
300 g pievagrybių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų sviesto,
2 svogūnų,
200 ml baltojo vyno,
300 ml mėsos sultinio,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšto kapotų petražolių.

Bulves kruopščiai nuplauti ir virti 20 minučių verdančiame pasūdytame vandenyje. Po to vandenį nupilti, bulves nulupti ir palikti mažiausiai dviem valandoms.

Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti. Krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Mėsą nuplauti ir nusausinti. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti.

Orkaitę įkaitinti iki 85 laipsnių.

Krūtinėlę lengvai apkepinti keptuvėje be riebalų, ten pat suberti svogūną. Viską paskrudinti. Nukelti nuo ugnies ir perpilti į sietelį.

Bulves sutarkuoti stambia trintuve, sumaišyti su kepintais svogūnais ir krūtinėle. Pagardinti druska, maltais juodaisiais pipirais ir vienu žiupsneliu tarkuoto muskato riešuto.

Keptuvėje su nepridegančiu paviršiumi įkaitinti 1 valg. šaukštą aliejaus, iškrėsti pusę bulvių masės, išlyginti ir kepti, kol susiformuos traški plutelė.

Paplotėlį apversti, įpilti 1 valg. šaukštą aliejaus ir uždengti keptuvę dangčiu. Tokiu pat būdu iškepti ir antrą paplotėlį.

Mėsą supjaustyti 5 mm storio juostelėmis ir porcijomis apkepti didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Pabarstyti druska, pipirais, suvynioti į foliją ir padėti į įkaitintą orkaitę.

Į keptuvę įdėti sviesto ir įkaitinti. Suberti smulkiai supjaustytą svogūną ir apkepinti. Ten pat suberti pievagrybius ir, pastoviai maišant, lengvai apkepinti.

Supilti vyną ir užvirinti, pastoviai maišyti. Išgarinti pusę kiekio skysčio. Supilti mėsos sultinį, užvirinti ir vėl išgarinti pusę skysčio kiekio.

Supilti grietinėlę ir virti, kol padažas sutirštės. Padažą galima prakošti ir prakoštąją dalį suplakti mikseriu, uždėjus piure gaminimui skirtą antgalį. Po to vėl sudėti grybus.

Mėsą išimti iš orkaitės ir kartu su išsiskyrusiomis sultimis sudėti į padažą. Pakaitinti, bet ne užvirinti. Pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais.

Kiekvieną bulvinį paplotėlį perpjauti į aštuonias dalis ir išdėlioti į lėkštes kartu su mėsa ir padažu. Patiekalą apibarstyti smulkiai sukapotomis petražolėmis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Seimo nario automobilį taranavęs žinomas ūkininkas – vėl policijos akiratyje: šįkart – didesni nemalonumai

Prieš keletą metų būdamas neblaivus tuomečio Seimo nario Juozo Imbraso vairuojamą automobilį...

Dar vienas laimėtas finalas: ispanus parbloškęs „Žalgiris“ padidino atkrintamųjų šansus

Geriausią sezono mačą žaidęs Karolis Lukošiūnas smeigė keturis tritaškius, Laurynas Birutis...

Analitikai fiksuoja ilgai nematytus ir stebinančius pokyčius: vis daugiau emigravusių lietuvių kraunasi lagaminus namo (8)

Migracijos informacijos centro koordinatorė Indrė Jankauskaitė–Činčė LNK žinioms sakė, kad...

Parengė Jurga Grigienė

Sovietmečio skanumynai, kuriuos šiuolaikiniai vaikai vargu ar išdrįstų paragauti (9)

Sovietmečiu vaikai neturėdavo didelio saldumynų ir skanėstų pasirinkimo. Mažieji smaguriaudavo...

„Birštono elektra“ nutraukia nepriklausomo elektros energijos tiekimo veiklą „Elektrum Lietuva“ perima 1 tūkst. veiklą nutraukiančios „Birštono elektros“ klientų (1)

Lietuvos elektros tiekimo rinkoje – ir vėl pokyčiai. Nuo gegužės 1 d. „ Birštono elektra “...

Rusijai prireikė vos keturių dienų, kad sulaužytų Kinijai duotą pažadą

Kremlius meluoja ir nepaiso net tų, kuriuos vadina draugais ir strateginiais partneriais, pareiškė...

Dydis – nesvarbu, bet... Urologai įvardijo, kokia yra vidutinė penio apimtis, ir paaiškino, kokie veiksniai turi įtakos dydžiui

Nepaisant to, ar per savo gyvenimą matėte du, ar 50 penių, tikriausiai akivaizdu, kad jie būna...

Viktorija Sakalauskaitė

Kaip aš ieškojau vyro Tinderyje: kai paprašiau atsiųsti vaizdo įrašą, supratau, kad žaidžiu su ugnimi

Tinderis, kaip ir kiti socialiniai tinklai, turi vieną išskirtinę savybę – jie sukuria...

Joana Balčė

Kaip susikurti seksualų įvaizdį, neatrodant pigiai: praktiniai patarimai

Kažkodėl išgirdus žodį „ seksualu “ dažniausiai jį vis tiek asocijuojame su beskonybe....