aA
Penktadienį Policijos departamente surengtoje spaudos konferencijoje Imuniteto valdybos viršininkas Donatas Malaškevičius pranešė, kad šią savaitę baigtas tarnybinis tyrimas dėl policijos pareigūnų veiksmų Kedžių namuose Garliavoje, Klonio gatvėje, kovo 23 d., kai buvo mėginama mažametę perduoti motinai Laimutei Stankūnaitei.
Donatas Malaškevičius
Donatas Malaškevičius
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Tarnybinis tyrimas kai kuriose dalyse sustabdytas, nes prokuratūra dėl tų pačių įvykių yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus. Dabar Imuniteto valdyba ištyrė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnų veiksmus rengiantis pašalinti kliūtis perduodant mergaitę motinai, Kauno apskrities VPK pareigūnų veiksmus kovo 23 d. Kedžių namuose ir mergytę saugančių Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnų veiksmus.

Pasak D. Malaškevičiaus, nustatyta, kad Kauno policija mergaitės perdavimui pasirengė tinkamai (atsižvelgiant į tai, kad pareigūnai, antstolei nusprendus, pasirengimui turėjo tik 3 valandas). Kitų valstybės institucijų, dalyvavusių šioje procedūroje, pasirengimo D. Malaškevičius nesiėmė vertinti.

Imuniteto valdybos viršininko manymu, akivaizdi institucijų bendradarbiavimo ir veiksmų suderinimo stoka.

Kovo 23-iąją Klonio gatvėje buvo daug Kauno policininkų, tačiau į Kedžių namų vidų įėjo tik vienas iš jų - Kauno apskrities VPK Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis. Tarnybinio tyrimo išvadose konstatuota, kad T. Stauskis savo pareigas (jis turėjo imtis priemonių kliūtims pašalinti – privalėjo neleisti mergaitės artimiesiems trukdyti perdavimui) atliko netinkamai. Tačiau nuobauda jam nebus skiriama, nes situacija buvo neordinarinė, policijos pareigūnai neturėjo tokios patirties.

Tiriant LKPB pareigūno, sugriebusio mergaitės močiutei už rankos, veiksmus, nustatyta, kad jis veikė teisėtai ir pagrįstai, nes L. Kedienė stipriai spaudė pareigūnų saugomą mažametę.

Tarnybinis tyrimas sustabdytas dėl šių dalykų: dėl LKPB pareigūnų prievartos prieš Audronę Skučienę; dėl to, kad namo viduje buvęs T. Stauskis nereagavo į mergaitės pagalbos šauksmą; dėl T. Stauskio grasinimų Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai atsakomybe. Tyrimas sustabdytose dalyse galės būti atnaujintas, kai prokuratūra baigs ikiteisminius tyrimus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prie pastato, kuriame teisiamas Trumpas, – šiurpus incidentas

Niujorko teisėjas Juanas Merchanas penktadienį pranešė, kad buvo atrinkta 12 prisiekusiųjų...

Sujudimas Kaune: dėl padidėjusio radiacinio fono evakuoti Eigulių gyventojai (4)

Kauniečiai sunerimo dėl gausių specialiųjų tarnybų pajėgų Eiguliuose, prie V....

Fausta Marija Leščiauskaitė. Geriau sena merga nei tokie santykiai (3)

Kiek daug žmonių grįžę namo į namus neina. Dar valandėlę sėdi mašinoje. Nes eiti ten nenori.

Į krantą išplauta keistos formos būtybė pašiurpino pajūrio lankytojus: kas tai per padaras? (1)

Australijoje paplūdimiu vaikščiojusi moteris aptiko šiurpios išvaizdos padarą, iš pažiūros...

Įdarbinti užsieniečius Lietuvoje gali būti sunkiau: griežtinama tvarka, bet dėl vienos profesijos matytų išimtį (8)

Vyriausybė jau pritarė, o Seimas toliau svarsto siūlymus griežtinti užsieniečių įdarbinimo...