aA
Kandidatams į prezidentus ikrų su šampanu nereikia.
Kandidatai į prezidentus žmonų virtuvėse nešokdina
© DELFI montažas

Galimų prezidentų žmonos „Info TV“ laidai „Info diena“ atskleidžia, kad vyrai – neišrankūs ir paprasti. Politikams tinka viskas, ką jos pagamina, tačiau patys politikai virtuvėje reti svečiai.

Europarlamentaras Zigmantas Balčytis, grįžęs iš kelionių į Briuselį, namuose lėktuvų sumuštinius gali iškeisti į šiltą naminį maistą. Severina Balčytienė sako, kad vyras – mėsos mėgėjas. „Namuose dažnai gaminu, mėgstu naminį maistą, jei atvirai vyras neišrankus maistui, geriausias patiekalas – jautienos išpjova iškepta orkaitėje“, – pasakoja S. Balčytienė. Pats Balčytis į virtuvę nelenda, stalo reikalus palieka žmonai, tačiau pozicijų virtuvėje S. Balčytienė vyrui užleisti ir nenorėtų. Ji „Info dienai“ sako, kad turi būt pusiausvyra ir ji esanti pagrindinė virtuvės darbuotoja. 

Vilniaus meras Artūras Zuokas žmonos Agnės Zuokienės patiekalais gali džiaugtis sūnaus dėka. A. Zuokienė sako, kad būtent dėl sūnaus teko išmokti gaminti. Ji sako, kad Vilniaus meras nėra išrankus. Vis dėlto ne jei žmona ir neplušėtų prie puodų, A. Zuokas alkanas neliktų. Vilniaus mero žmona pasakoja, kad jei vyrui neįtiks, jis pats pasiruoš maisto. „Mes dalinamės pareigomis virtuvėje, mielai gamina, tik reikia laiko rasti, šiaip išradingai daro, derina produktus, kurių aš nesugalvočiau. Man smagu, kad jis nesigvieši nei buities darbų, nei kulinarijos“, – džiaugiasi A. Zuokienė. 

Ignalinos meras Bronis Ropė – kaimiškų patiekalų mėgėjas. Jo žmona Danutė Ropienė sako, kad vyrui skanu viskas, ką jis paruošia. Savo paties mėgiamiausio patiekalo iš žmonos B. Ropė negauna. D. Ropienė „Info TV“ sako, kad vyrui labai patinka troškinti kopūstai, bet kadangi Ignalinos mero žmona jų nemėgsta, retai šiuo patiekalu mėgaujasi ir B. Ropė. 

Varškės pyragus pati itin mėgstanti Valdemaro Tomaševskio žmona Violeta vyrui gamina rimtesnius patiekalus. Lenkų rinkimų akcijos lyderis valgo ir mėsą, tačiau labiau mėgsta sveikesnį maistą - neatsispiria žuviai ir daržovėms. Anot V. Tomaševskos, vyras „viską valgo, giria, kad skanu, bet labiausiai mėgsta žuvį. Prie mėsos kažkaip nelinksta, bet ją irgi valgom“. 

Žuvies mėgėjas - ir darbiečių kandidatas Artūras Paulauskas. Sunkūs lietuviški patiekalai jam ne prie širdies. Žmona Jolanta Paulauskienė aiškina, kad žuvies ir daržovių derinys – A. Paulauskui puikiai tinka. Turiu Dievo dovaną vyrą, kuris nėra labai išrankus. Kas yra, tą valgo ir nesiskundžia“, – teigia J. Paulauskienė.

Seimo narys Naglis Puteikis į namus Klaipėdoje užsuka nedažnai. Nors žmona Nika Puteikienė taip pat tikina, kad vyrui maistas – nėra svarbiausias dalykas. Abu Puteikiai itin mėgsta aukštaitiškus lietinius, kurių receptas neįprastas. Tai - lietiniai blynai su bulvines košės su spirgučiais padažu. „Iškepi blynus, išviri bulvytes, padarai košę, pačirškini spirgučių, į kuriuos įdedi grietinės ir svogūniukų ir įpili į tą košę ir išmaišai. Tokie lietiniai - egzotiškas ir be galo skanus maistas“, – receptu dalijasi N. Puteikienė.

Info TV
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mokymų metu VRK per klaidą nutekino tūkstančių rinkėjų duomenis (2)

Rinkimų repeticijos metu Vyriausioji rinkimų komisija ( VRK ) galimai nutekino tūkstančių...

Dvigubų dublių mašina NBA, bet ne FIBA orbitoje: ar tikrai rinktinės žaidimas turėtų suktis aplink Sabonį?

Fenomenaliai šį sezoną NBA arenose žaidęs ir kelis šio amžiaus rekordus į šipulius...

Arūnas Milašius. Atsiprašykite jaunimo – jis pagaliau sugriovė darbo rinką ir nukarūnavo senolius (2)

Z karta, kaip kai kurie įsivaizduoja, yra ta, kuri, jei pasivargina paspirtuku atvažiuoti iki biuro,...

Nauja „Messenger“ funkcija jau prieinama ir Lietuvoje: naudotojai skundėsi ne vienerius metus

„ Facebook Messenger“ naudotojai pagaliau buvo išgirsti – programėlės kūrėja „Meta“...

Su emocinėmis problemomis susiduria vis jaunesni: vienišumo jausmą patiria dar mokykloje

Pastaraisiais metais pastebima nemaloni tendencija, kad vaikų, susiduriančių su tokiomis...