aA
Europos Sąjunga (ES), anot Komisijos pirmininko Jose Manuelio Barroso, nepaisant dabartinės krizės, yra veiksni. "Niekas neblokuojama, mes galime dirbti", - pareiškė jis pirmadienį Vašingtone, praėjus trims dienoms po krizinio ES viršūnių susitikimo Briuselyje.
Jose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso
© Reuters/Scanpix
Prieš tai jis kartu su šį pusmetį Bendrijai pirmininkaujančio Liuksemburgo premjeru Jean-Claude'u Junckeriu susitiko su JAV prezidentu George'u W. Bushu. Šiame pokalbyje G.W.Bushas pabrėžė stiprios Europos, kaip JAV partnerės, reikšmę.

J.M.Barroso teigė nesąs nustebintas sunkumų Europos Sąjungoje. "25, netrukus 27 šalys, daugiau kaip 500 milijonai žmonių - suprantama, kad yra problemų", - kalbėjo jis. Į dabartines problemas negalima nekreipti dėmesio, tačiau mes "nesame paralyžiuoti", pridūrė Komisijos vadovas.

Anot J.M.Barroso, ekonomikos augimas ir darbo vietų kūrimas, taip pat aplinkos apsauga yra svarbiausias Europos tikslas. Tačiau tokia pat svarbi yra ir plėtros politika. "Mes negalime gyventi su mintimi, kad kasdien 25 tūkst. žmonių miršta, nes neturi ką valgyti ir švaraus vandens", - sakė jis.

J.M.Barroso duomenimis, susitikime su JAV prezidentu pirmiausiai išryškėjo nuomonių skirtumai ekonomikos ir aplinkosaugos klausimais. Tačiau "mūsų vertybės yra tos pačios", teigė jis. G.W.Bushas taip pat pažymėjo, kad abipusės partnerystės pagrindas yra "bendros vertybės ir viltys ateičiai". "Mes norime stiprios Europos, kad kartu galėtume pasiekti svarbių tikslų", - sakė jis.

Abi pusės susitarė dėl iniciatyvos gerinti transatlantinę ekonominę integraciją. Pirmiausiai turi būti siekiama šiuo metu dar skirtingų normų, produkcijos standartų ir saugumo reikalavimų harmonizavimo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Gediminas Kirkilas Antakalnio kapinėse išlydimas į paskutinę kelionę pildoma (7)

Sostinėje trečiadienį vyksta atsisveikinimas su buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu . Velionis...

Žiniasklaida: lemiamą vaidmenį atblokuojant JAV pagalbą Ukrainai galėjo suvaidinti viena šalis (1)

Remiantis antradienio vakarą Vokietijos dienraščio tinklalapyje paskelbtu straipsniu, Rusijai...

„Kilo Health“ per kelis mėnesius atleido daugiau nei 100 darbuotojų: buvęs vadovas prabilo apie „rožinius akinius“ (12)

Iki balandžio 19 dienos sveikatos technologijų startuolio „ Kilo Health “ vadovo pareigas ėjęs...

Daugiausiai mokesčių sumokančios įmonės Lietuvoje: statybų sektoriuje – neregėtas šuolis

Naujienų portalas „Delfi“, bendradarbiaudamas su „Investuotojų forumu“, pradeda straipsnių...