aA
Eglę Mikulionytę (kairėje) pakerėjusioje Japonijoje užklupo liga. Žinomai Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorei E.Mikulionytei, prieš pat Naujuosius metus išvykusiai tobulinti savo meistriškumo ir kurti naujo monospektaklio į Japoniją, nepasisekė.
Eglė Mikulionytė
Eglė Mikulionytė
© "Lietuvos žinios"
Netikėtai užklupusi liga privertė skambinti į Vilnių ir šauktis kolegų ir draugų pagalbos. Į Japoniją Eglė nukanka jau ne pirmą kartą, nes ryšius su šios egzotiškos šalies menininkais palaiko jau seniai.

Tie ryšiai prieš penkerius metus padėjo gimti ir unikaliam monospektakliui "Jaja" (Seiichi Yaschiros dramaturgija), jame dar labiau atsiskleidė aktorės talentas.

Už Jajos vaidmenį E.Mikulionytė yra pelniusi Maskvos bei Sankt Peterburgo tarptautinių teatro festivalių premijas. 1997 m. Japonijoje vykusiame festivalyje "Performans" spektaklis pateko į geriausiųjų penketuką. Be to, niekam ne paslaptis, kad Eglė praktikuoja budizmą ir tuo didžiuojasi. Jai patinka visa, kas susiję su Rytais.

Liga

Praėjusią savaitę E.Mikulionytės draugė Vesta Grabštaitė elektroniniu paštu gavo žinutę, kurioje pranešama, kad aktorė susirgo (rodos, gripu) ir jai teko kreiptis į medikus. Kaip žinoma, medicinos pagalba kiekvienoje užsienio valstybėje yra mokama, o tolimojoje Japonijoje ji tikrai nepigi. Ypač daug keblumų būna užsieniečiams, kurie prieš išvykdami neapdraudžia savo sveikatos ir gyvybės.

Kodėl to nepadarė Eglė, vykdama į Japoniją net trims mėnesiams, galima tik spėlioti. Teatro aktoriai mano, kad ji paprasčiausiai pagailėjo pinigų, nes vien kelionė į tolimą šalį daug kainuoja.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nausėda sureagavo į Bilotaitės kreipimąsi ir turi jai klausimą Bilotaitė kreipėsi į prokuratūrą, papildyta (34)

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama...

Ignas Jomantas kol kas dar nesės į kalėjimą: išgelbėjo neįtikėtinas formalumas

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė bent kol kas nesiųsti milijonieriumi...

Latvija atsisakys rusų kalbos mokymo mokyklose (3)

Latvijos valdžia ketina iki 2026 m. mokyklose atsisakyti rusų kalbos kaip antrosios užsienio kalbos.

Pirmuoju pasaulyje kurčiu reperiu vadinamas Signmarkas: kurtieji turėtų būti laikomi kalbine mažuma, o ne žmonėmis su negalia

„Visuomenė kurčiuosius turėtų traktuoti ne kaip žmones, turinčius negalią, o kaip kalbinę...

Vžesniauskaitės mylimasis milijardierius Caudwellas pasidalijo dar nematyta nuotrauka: taip, kadaise turėjau plaukus!

Olimpietė Modesta Vžesniauskaitė su mylimuoju, milijardieriumi Johnu Caudwellu nuolat dalijasi...