aA
Spalio 1d. bendrovė „Intel“ pristatė 12 naujų, spartesnių procesorių, skirtų ypač lengviems nešiojamiems kompiuteriams. Vartotojų teismui pristatomi 6 „Pentium III-M“ ir 6 „silpnesni“ „Celeron“ procesoriai. Jų taktinis dažnis svyruoja nuo 700 MHz iki 1,2 GHz, jie suvartoja tik pusę vato energijos.
Iki šiol „Intel“ orientuodavosi į sunkesnių nešiojamų kompiuterių (sveriančių apie 2 kg), galimybėmis beveik nenusileidžiančių įprastiems namų ir biuro kompiuterių modeliams, rinką. Kompiuteriai su naujaisiais procesoriais gali būti lengvesni, nei 1,5 kg.

„Pentium III-M“ gamyboje naudojami visi naujausiu bendrovės techniniai sprendimai, taip pat ir pagal 0,13 mikronų technologiją pagaminti tranzistoriai. Šių metų liepos mėnesį bendrovė jau pristatė PIII procesorių, pagamintą pagal minėtą technologiją, tačiau jis buvo skirtas didesniems nešiojamiems kompiuteriams, o ne ypač lengviems bei mažiems. Pirmieji nešiojami kompiuteriai su naujaisiais procesoriais prekyboje pasirodys šį mėnesį.

„Intel“ pirmadienį taip pat pristatė ir mikroschemų rinkinį „Intel 830“. Į pigesnes sistemas bus montuojamas „Intel 830 MG“ lustų rinkinys.

Naujieji procesoriai yra dar vienas bandymas išsiveržti į priekį „Intel“ kovoje si AMD. Jie taip pat konkuruos su mažai energijos vartojančiais „Transmeta“ procesoriais, labai populiariais Japonijoje. „Intel“ pristatyti procesoriai kainuos nuo 209 iki 722 JAV dolerių (nuo 836 iki 2888 litų) už „Pentium III-M“ ir nuo 107 iki 134 JAV dolerių (nuo 428 iki 536 litų) už „Celeron“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Iš Rusijos pasipylusius grasinimus Ukrainai tęsia Šoigu rusai smogė Charkivui: mieste nugriaudėjo sprogimas (10)

Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

Nausėda sureagavo į Bilotaitės kreipimąsi ir turi jai klausimą Bilotaitė kreipėsi į prokuratūrą, papildyta (45)

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama...

„Žalgirio“ aukštaūgis sulaukė Eurolygos grando susidomėjimo

Kauno „Žalgirio“ gretose kitą sezoną galime nebeišvysti Rolando Šmito. Latvis turi...

Ignas Jomantas kol kas dar nesės į kalėjimą: išgelbėjo neįtikėtinas formalumas (1)

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė bent kol kas nesiųsti milijonieriumi...

Latvija atsisakys rusų kalbos mokymo mokyklose (14)

Latvijos valdžia ketina iki 2026 m. mokyklose atsisakyti rusų kalbos kaip antrosios užsienio kalbos.

Butas ar namas? Neapsisprendžiantiems, kur gyventi geriau, išvardijo kiekvieno privalumus ir trūkumus

Kur geriau gyventi – bute ar name? Tai vienas tų amžinųjų klausimų, kurie gali įžiebti...