-
Šiandien

Ar tikrai PSO skelbia, kad nuo papūgų karštligės reikalinga masinė vakcinacija? 3 min.

Socialiniuose tinkluose pasirodė naujos melagingos žinutės, kad žmonės vėl turėtų pasiruošti masinei vakcinacijai, apie kurią esą paskelbė Pasaulio sveikatos organizacija , nes atsirado naujas virusas.

Komikas M. Grimalis – apie savo karjeros pradžią ir auksinį patarimą jaunimui 6 min.

Mantą Grimalį dažnai galima sutikti įvairiuose „stand-up“ komedijos renginiuose, pasiklausyti jo tinklalaidėse ar išvysti kituose nuotaikinguose projektuose. Nors žinomas komikas jau ne vienerius metus dirba savarankiškai, tačiau jo karjera prasidėjo samdomame darbe. Mokyklos ir...

Italijoje – užtikrintas Gaubo startas 14 min.

Solidžia pergale Romoje vykstančiame ATP „Challenger“ teniso turnyre startavo Vilius Gaubas (ATP-345). 19-metis lietuvis 2:0 (6:4, 6:1) pranoko Andrea Pellegrino (ATP-166).

Išmanūs įrenginiai gyvūnams – naudingi ne tik jiems, bet ir šeimininkams 20 min.

Išmanūs įrenginiai ir gyvūnams? Išmanusis maisto dozatorius, žaislas, gultas ir kiti žaisliukai? Ne, tai ne mistika, bet šių dienų realybė. Tik ji palengvina ne gyvūnų, bet jų šeimininkų gyvenimą ir komfortą, rašoma pranešime spaudai.

Rakutis sureagavo į kilusį pasipiktinimą dėl įžeidžių pareiškimų apie moteris: ši tema neturi būti tabu 36 min.

Konservatorių frakcijos narys Valdas Rakutis sureagavo į kilusį pasipiktinimą dėl įžeidžių pareiškimų apie jaunas moteris ir jų sprendimus neturėti vaikų. Parlamentaras tikina, jog susiduriant su demografiniais iššūkiais, būtina kalbėti apie gimstamumo klausimus. Ir,...

Latvija atsisakys rusų kalbos mokymo mokyklose (9) 44 min.

Latvijos valdžia ketina iki 2026 m. mokyklose atsisakyti rusų kalbos kaip antrosios užsienio kalbos.

Paskelbtos 2027 metų Europos krepšinio čempionato ambasadorės iš Lietuvos 46 min.

Šiandien Kaune Lietuvos krepšinio namuose minint Lietuvos krepšinio 102-ąjį gimtadienį buvo pristatytos penkios 2027 m. Europos moterų krepšinio čempionato ambasadorės.

Vžesniauskaitės mylimasis milijardierius Caudwellas pasidalijo dar nematyta nuotrauka: taip, kadaise turėjau plaukus! (1) 1 val.

Olimpietė Modesta Vžesniauskaitė su mylimuoju, milijardieriumi Johnu Caudwellu nuolat dalijasi nuotraukomis iš kasdienybės. Visgi rečiau porą išvysime primenant jaunystės dienas, tad pasinaudodamas proga J. Caudwellas su sekėjais pasidalijo dar niekur nematytu kadru.

Bilotaitė: įstatymų viršenybė galioja visiems (2) 1 val.

Į Generalinę prokuratūrą pasikreipusi vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė akcentuoja, kad įstatymų viršenybė galioja visiems.

Delfi vyriausiosios redaktorės pavaduotoja tapo Ugnė Karaliūnaitė 1 val.

Delfi vyriausiosios redaktorės pavaduotoja paskirta Ugnė Karaliūnaitė iki tol ėjusi mokamo turinio vystymo vadovės pareigas. Ji ir toliau kuruos „Delfi plius“ redakcinę sritį.

Dėl gausaus sniego kiekio nukeliamos A lygos rungtynės 1 val.

10-ajame „TOPsport A lygos“ čempionato ture nebus sužaistos visos jo rungtynės.

Nausėda: Kirkilas buvo politikas gerąja to žodžio prasme 1 val.

Antradienį atsisveikinti su mirusiu Gediminu Kirkilu atvyko prezidentas Gitanas Nausėda . Jo vertinimu, G. Kirkilas buvo žmogus, kuris stovėjo prie valstybės vairo, kai nebuvo lengva, kai laukė nemažai iššūkių.

Daktaras išvardijo, ką svarbu pakeisti, kad pavyktų gerokai pagerinti sveikatą ir išvengti daugelio ligų 1 val.

Visa, kas gyva juda. Gyvybė ir judėjimas neatskiriami. Judėjimas lemia gyvūno aktyvų santykį su aplinka, gebėjimą joje susirasti maisto, esant pavojui – pasišalinti.

„Vilnius Space Days“ didins tarptautinį bendradarbiavimą kosmoso srityje: tarp renginio svečių – OHB SE koncerno atstovai 2 val.

Gegužės 15 d. Lietuvoje vyks „Vilnius Space Days 2024“ – Inovacijų agentūros organizuojamas tarptautinis renginys, sostinėje subursiantis šalies kosmoso elitą ir žinomiausias pasaulio organizacijas, tarp kurių – ir kosmoso pramonės flagmanu Europoje laikomo OHB SE koncerno...

Žinomos vienuoliktokų mamos prakalbo apie svaigiųjų medžiagų vartojimą mokyklose: džiaugiuosi, kad vaikas suprato, jog blogai daro 2 val.

Vis garsiau kalbant apie mokyklose platinamas svaigiąsias medžiagas savo nuomonę apie jas išdėstė ir žinomo mamos – Ingrida Martinkėnaitė ir Vidmantė Martikonytė , kurių vaikai šiemet eina į 11-tą klasę.

Nausėda atvyko pagerbti Kirkilo atminimą 2 val.

Antradienį atsisveikinti su mirusiu Gediminu Kirkilu atvyko prezidentas Gitanas Nausėda. Jo vertinimu, G. Kirkilas buvo žmogus, kuris stovėjo prie valstybės vairo, kai nebuvo lengva, kai laukė nemažai iššūkių. Skaitykite daugiau:...

Simona ir Mindaugas Lipniai apie naują parduotuvę: siūlome tik tai, kuo patys tikime 2 val.

Aprūpinti visą šeimą kruopščiai atrinktomis prekėmis netrukus taps dar paprasčiau. Aktyviai plėtrą vykdanti „Simitri” gegužę žengs į Vilniaus „Akropolį”. Tai – jau šeštoji sėkmingai startavusi Simonos ir Mindaugo Lipnių parduotuvė Lietuvoje.

Darbo pokalbyje su Daiva Žeimyte-Biliene – prezidento posto siekiantis Remigijus Žemaitaitis (3) 2 val.

Kandidatas į prezidentus Remigijus Žemaitaitis žada būti uraganiniu prezidentu, kuris sujudins „pelkių ministrų“ valdžią.

Nausėda sureagavo į Bilotaitės kreipimąsi ir turi jai klausimą Bilotaitė kreipėsi į prokuratūrą, papildyta (38) 3 val.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti, ar prezidentas Gitanas Nausėda , pranešęs apie galimų Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolikų sulaikymą, nepažeidė įstatymo.

Gerimantas Bakanas. Paslaptis atskleista: šildymo sezono pabaigos jungiklį valdote Jūs 3 val.

„Šildymo sezonas nutrauktas per anksti“, konstatuoja Algimantas, pro savo virtuvės langą žvelgdamas į šlapią sniegą, dengiantį daugiabučio kiemą. „Šalta“, priduria Algimantas, žvelgdamas į vidaus termometrą, kuris rodo 16 laipsnių Celsijaus.

Armėnija ir Azerbaidžanas skelbia pradėję sienos delimitaciją papildyta 3 val.

Armėnija ir Azerbaidžanas antradienį paskelbė pradėję koreguoti savo sieną, taip siekdami normalizuoti tarpusavio santykius po dešimtmečius trukusio priešiškumo ir teritorinio konflikto.

Mamų virtuvė. Giedrės Kilčiauskienės pyragas-paveikslas 3 val.

Mamų virtuvėje svečiuojasi tikra reivo motina – Giedrė Kilčiauskienė . Naują dainą pristatanti atlikėja įrodys, kad kūrybiškumas įmanomas kiekvienoje gyvenimo srityje – net ir gaminant sūrų pyragą! 

Už Saulės sistemos ribų skriejantis zondas „Voyager 1“ po ilgos pertraukos į Žemę atsiuntė duomenų iš tarpžvaigždinės erdvės (1) 3 val.

Toliausiai nuo Žemės šiuo metu esantis žmogaus sukurtas objektas – NASA zondas „ Voyager 1“ – į antžeminį duomenų centrą ėmė siųsti naudingą informaciją.

Liko penki žaidėjai ir Šaras: kiek lietuvių prasibraus į Eurolygos finalo ketvertą? ketvirtfinalio porų prognozė 3 val.

Antradienio vakarą dvejomis rungtynėmis Atėnuose ir Madride startuos šio sezono Eurolygos atkrintamosios.

Ignas Jomantas kol kas dar nesės į kalėjimą: išgelbėjo neįtikėtinas formalumas (1) 3 val.

Antradienį Klaipėdos apygardos teismas nusprendė bent kol kas nesiųsti milijonieriumi prisistatinėjančio Igno Jomanto į kalėjimą. Jį išgelbėjo formalumas: sprendimas įkalinti buvo priimtas jam pačiam teismo posėdyje nedalyvaujant dėl objektyvių priežasčių.

Užfiksuota, kaip Ontarijo provincijoje sudegė keletas traukinio vagonų 3 val.

Kanados pareigūnai tiria vėlyvą sekmadienio, balandžio 21 d., vakarą Londono centre kilusį gaisrą, kurio metu užsidegė keletas vagonų. Niekas nenukentėjo.

Dažnėjantys potvyniai. Audros. Savivaldybių prisitaikymas prie klimato kaitos 4 val.

Balandžio 24-ają Aplinkos ministerija organizuoja projekto „ClimAdapt-LT“ baigiamąjį renginį, skirtą supažindinti su klimato prognozėmis iki 2100 m., klimato kaitos keliamomis rizikomis savivaldybėse, kam reikalingi prisitaikymo prie klimato kaitos planai.

Pranckietis prisiminė, kaip Žalimo žmoną Danėlienę išsirinko kandidate į KT: jie nuslėpė faktus (4) 4 val.

Praėjusią savaitę viešojoje erdvėje suabejojus Laisvės partijos sprendimu rinkimų kampanijai pasamdyti prezidento posto siekiančio Dainiaus Žalimo žmoną Ingridą Danėlienę, Seimo koridoriuose prisimintos ir prieš ketverius metus virusios diskusijos dėl tuomečio Konstitucinio...

Nacionalinio IT iššūkio dalyvių laukia didysis žinių patikrinimas: 20 pažangiausių žengs į kitą etapą ir kurs unikalius vaizdo žaidimus 4 val.

Šiemet daugiau nei 4 tūkst. Lietuvos moksleivių jau priėmė Nacionalinį IT iššūkį ir siekia įgyti vertingų programavimo žinių. Balandžio 24 d. visi IT iššūkio dalyviai, 7-9 klasių moksleiviai, galės patikrinti savo įgūdžius visuotiniame teste, o pasiekę geriausius...

Skaudi netektis Lietuvos futbolo bendruomenėje – mirė jaunas rinktinių narys (3) 4 val.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) pranešė skaudžią žinią – eidamas 23-uosius metus anapilin iškeliavo Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinės narys, atstovavęs ir mažojo futbolo rinktinei – Arnas Levonauskas, kuris pralaimėjo kovą su klastinga liga.

Pasaulio ir olimpinis čempionas Stahlis prieš artėjančią akistatą įvertino Aleknos rekordą 4 val.

Dabartinis pasaulio ir olimpinis čempionas Danielis Stahlis komentuodamas Mykolo Aleknos pasiektą planetos rekordą negailėjo pagyrų lietuviui. Abu sportininkai jau netrukus stos į kovą vienas prieš kitą. Birželio 2 d. abu disko metikai turėtų susitikti „Deimantinės lygos“ etape...

Po pranešimų apie sunkią ligą Kadyrovas pasirodė vaizdo įraše (7) 4 val.

Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas savo socialinių tinklų paskyroje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame sportuoja su savo rato žmonėmis. „Fizinis krūvis gerina ne tik kūną, bet ir nuotaiką“, – parašė Čečėnijos lyderis netrukus po „ Novaja gazeta “ paskelbto tyrimo...

Bernatonis – apie Kirkilą: praradau vieną geriausių draugų (2) 4 val.

Antradienį Vilniuje būrys žmonių renkasi į atsisveikinimą su ilgamečiu politiku, buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu . Visi: tiek politiniai bendražygiai, tiek oponentai velionį mini geru žodžiu. Buvęs G. Kirkilo patarėjas, buvęs teisingumo ministras Juozas Bernatonis atviras:...

Эфир Delfi с мэром Вильнюсского района: граница, КПП, Беларусь, закон о нацменьшинствах, новшества 4 val.

Эфир Delfi с мэром Вильнюсского района: граница, КПП, Беларусь, закон о нацменьшинствах, новшества

Palangos „Olimpas“ turėtų sugrįžti į Seibučio rankas 4 val.

Palangos „Olimpas“ turėtų sugrįžti į klubo steigėjo, buvusio krepšininko Renaldo Seibučio rankas.

Dėl „Air Baltic“ akcijų įsigijimo – tyla: ministerija planą laiko paslaptyje 4 val.

Po kiek ankstesnių susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio kalbų apie galimą naują Lietuvos pirkinį – Latvijos avialinijų „ airBaltic “ bendrovės akcijas, kol kas seka tyla. Susisiekimo ministerija nepatikslina, ar anksčiau aptarti Lietuvos planai nepasikeitė ir šalis ketina...

Su Kirkilu atsisveikinti atvykę bendražygiai dalinasi prisiminimais 4 val.

Diplomatas, signataras, ilgametis G. Kirkilo bendražygis Justas Vincas Paleckis sakė, kad bičiulį atsimins kaip atvirą žmogų, kuris niekada nebuvo pasikėlęs.

Prieglobstį Lietuvoje radęs artimas Janukovyčiaus parankinis išprašomas iš šalies (22) 4 val.

Po Maidano įvykių ir žmonių žudynių Ukrainoje buvęs šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius spruko į Rusiją. O štai jo parankinis Andrejus Kravetsas, padėjęs V. Janukovyčiui krautis turtus, prieglobstį su šeima rado Lietuvoje. Mūsų tarnybos dėl šio žmogaus susizgribo po...

Gydytoja – apie procedūrą, kuri nutrina nuovargio ir amžiaus pėdsakus: dažnas net nežino, kad tai gali padėti 5 val.

Laiką atsukti atgal galima, ir tame nėra jokios mistikos. Estetinė medicina šiandien leidžia atstatyti metams bėgant prarastą veido odos stangrumą, putlumą bei spindesį – saugiai ir ilgam. Veido kontūravimas hialurono rūgšties injekcijomis nutrina nuovargio ir amžiaus...

Kavos mesti nereiks: gerti gali būti sveika, jei laikysitės šių taisyklių 5 val.

Svarstote mesti gerti kavą , o gal bent kartą gyvenime apie tai pagalvojote? Nieko keisto, pasaulį iš tiesų užvaldžiusi pakaitalų kavai mada, tačiau ne viskas į vienus vartus.

Morkūnaitė-Mikulėnienė: Rakučio pasisakymai apie moteris yra žeidžiantys ir nepadorūs (18) 5 val.

Kilus pasipiktinimui dėl įžeidžių konservatoriaus Valdo Rakučio pasisakymų apie jaunų moterų sprendimus susilaukti vaikų, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) seniūnė Seime Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė sako, jog kartu su kolega situaciją aptarė...

Daumantų skonio meistras A. Kairys: vieną populiariausių padažų Lietuvoje kūriau pusę metų 5 val.

Lietuviškų pagardų gamintojos bendrovės „ Daumantai LT“ vienas iš produktų „Tradicinis“ pomidorų padažas neapleidžia populiariausiojo pozicijos. Tačiau tai, kas atrodytų paprasta ir aišku – pasiekiame sunkiai. Tuo įsitikino šį padažą kūręs bendrovės technologas...

Dėl olimpinių žaidynių ramūs jau septyni Lietuvos plaukikai 5 val.

Keturi plaukikai ir komandinė estafetė – jeigu olimpinių žaidynių atranka baigtųsi šiandien, į Paryžių iš Lietuvos vyktų septyni plaukimo atstovai.

Šimonytė: Gediminas Kirkilas buvo valstybės žmogus (1) 5 val.

Viena pirmųjų į atsisveikinimą su Gediminu Kirkilu atvyko premjerė Ingrida Šimonytė .

Sostinėje atsisveikinama su buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu bendražygiai dalinasi prisiminimais; pildoma (12) 6 val.

Sostinėje antradienį prasideda atsisveikinimas su buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu . Atvira visuomenei atsisveikinimo ceremonija vyks antradienį ir trečiadienį.

Verslo aktyvumas euro zonoje balandį padidėjo 6 val.

Dėl „vis tvirtesnio“ augimo paslaugų sektoriuje euro zonos verslo aktyvumas balandį padidėjo, antradienį parodė vienas atidžiai stebimas rodiklis.

Berlynas „labai rimtais“ laiko įtarimus, kad Europos Parlamente šnipinėjama Kinijai 6 val.

Antradienį Berlynas „labai rimtais“ pavadino kaltinimus, kad kraštutinių dešiniųjų Vokietijos europarlamentaro padėjėjas šnipinėjo Kinijai, ir paragino atlikti išsamų tyrimą.

8-erius metus Londone gyvenanti Monika: Lietuva yra per maža, jog nebūtų suteikta galimybė išsaugoti pilietybę (5) 6 val.

Gegužės 12 d. kartu su prezidento rinkimais vyks ir referendumas dėl Lietuvos pilietybės išsaugojimo, įgijus Lietuvai draugiškų valstybių pilietybę. Prieš 8-erius metus į Londoną išvykusi Monika pasakoja, kad jai itin svarbu išsaugoti pilietybę. Anot jos, Lietuva yra per maža...

Delfi diena. Kai kuriose savivaldybėse vėl atnaujintas šildymas 6 val.

Į Lietuva sugrįžus žiemiškiems orams, nuspręsta kai kuriose savivaldybėse, kur buvo baigtas šildymo sezonas, vėl jį įjungti.

„Boeing“ teigia, kad tiekimo problemos lėtina 787 modelio lėktuvų gamybos procesus 6 val.

JAV lėktuvų gamintojas „ Boeing “ pirmadienį pareiškė savo darbuotojams, kad dėl tiekimo problemų šiuo metu negali išplėsti tolimųjų reisų „787 Dreamliner“ modelio orlaivių gamybos taip greitai, kaip planuota, pranešė transliuotojas CNBC .

Anonimiškai balsavę NBA krepšininkai mato Sabonį tarp labiausiai pervertintų lygos žaidėjų (13) 6 val.

Domantas Sabonis atsidūrė tarp labiausiai pervertinamų NBA žaidėjų, rodo „The Athletic“ atlikta anoniminė lygos krepšininkų apklausa. Šioje viso dalyvavo 142 lygos krepšininkai iš visų komandų.

Seimas įtvirtino galimybę didiesiems gynybos pramonės atstovams greičiau pradėti veiklą Lietuvoje 6 val.

Seimas antradienį pritarė įstatymų pakeitimams, kurie leistų didžiosioms gynybos pramonės bendrovėms greičiau pradėti projektų vystymą Lietuvoje. Įstatymui įsigaliojus, šie gamintojai galės pradėti projektų vystymą dar negavę statybų leidimų. Šiuos leidimus projektų...

Atsisveikinimas su Gediminu Kirkilu: bendražygiai dalinasi prisiminimais 6 val.

Velionio palaikų pašarvojimas įvyks laidotuvių rūmų „Ritualas“ (Olandų g. 22) didžiojoje šarvojimo salėje.

1 2