aA
Neblaivus muitininkas sąmoningai ir neteisėtai perėjo valstybės sieną, tačiau kelias dienas jo niekaip nepavyko surasti.
Siena
© "Lietuvos žinios"
Gegužės 31-ąją apie 21 val. Muitinės departamento Kovos su kontrabanda skyriaus (KKS) pareigūnams buvo pranešta, kad Panevėžio teritorinės muitinės (TM) Saločių kelio poste dirba neblaivus inspektorius R.Strautnikas. Nuvykę į šį postą ieškomo pareigūno jie nerado, tačiau sužinojo, kad posto viršininkas A.Vingrys ir Panevėžio TM viršininko pavaduotojas J.Sirvydis nusižengusį muitininką nuvežė į Pasvalio miesto ligoninę.

Paskambinę į ligoninės priimamąjį KKS pareigūnai paprašė pakviesti A.Vingrį. Paaiškėjo, kad neblaiviam muitininkui nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Paprašę jų laukti ligoninėje, pareigūnai iš muitinės Saločių posto išvažiavo į Pasvalį. Tačiau atvykę nei R.Strautniko, nei jį lydėjusių Panevėžio TM pareigūnų neberado.

Grįžus į Saločių postą ten sutiktas jo viršininkas A.Vingrys paaiškino, kad nustačius girtumo laipsnį R.Strautnikas pabėgo iš ligoninės.

Kalbėdamiesi su pasieniečiais KKS pareigūnai atkreipė dėmesį į svirduliuojantį vyriškį, kuris sėdo į automobilį "Audi 80" ir pradėjo važiuoti. Įtarę, kad tai gali būti jų ieškomas neblaivus muitininkas, pareigūnai šoko į savo automobilį ir pradėjo vytis. Tačiau žiguliai nespėjo paskui "Audi", ir galingesnis automobilis nulėkė Pasvalio link.

Netrukus vėl pasirodė R.Strautniko vairuojamas "Audi". KKS pareigūnai sugebėjo jį pasivyti, bet ne sustabdyti. Pakeliui sutikę Klaipėdos VPK apsaugos policijos automobilį KKS pareigūnai paprašė pagalbos. Policininkai neblaivų muitininką privertė sustoti. Iškviestas rajono kelių policijos ekipažas R.Strautniką nugabeno į Pasvalį. Alkotesteriu buvo nustatyta, kad pareigūno kraujyje yra 2,24 promilės etilo alkoholio, tai vidutinis girtumo laipsnis.

Pasak Saločių kelio posto pamainos viršininko V.Razmaus, apie pusę devintos vakaro inspektorius R.Strautnikas per tarnybą savavališkai paliko darbo vietą. Jis teigė važiavęs į degalinę. V.Razmus tvirtino nepastebėjęs, kad jo pavaldinys yra neblaivus.

Nustatyta, kad gegužės 31 d. R.Strautnikas tyčia neteisėtai perėjo Lietuvos Respublikos valstybės sieną. Apie 20.20 val. SaločiųGrenstalės jungtiniame sienos perėjimo punkte jo vairuojamas automobilis "Audi 80", nesustodamas, ignoruodamas Latvijos valstybės sienos apsaugos bei muitinės kontrolę, autobusų eismui skirta juosta (ji tuo metu buvo tuščia) neteisėtai išvyko į Latvijos Respublikos teritoriją ir nuvažiavo į degalinę, esančią apie 3 km nuo Lietuvos valstybės sienos.

Dėl neteisėto valstybės sienos kirtimo R.Strautnikui gali būti iškelta baudžiamoji byla. Už šį nusikaltimą muitinės inspektoriui gresia laisvės atėmimas iki trejų metų arba bauda. Iki praėjusio penktadienio vakaro R.Strautniko surasti nepavyko. Pasak Panevėžio TM viršininko R.Busilos, tik tuomet bus galima spręsti klausimą dėl šio inspektoriaus atleidimo iš tarnybos.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Karas Ukrainoje. Didžioji Britanija paskelbė apie didžiausią iki šiol karinės pagalbos paketą Ukrainai (1)

Naktį Rusija puolė Ukrainos sostinę, priešlėktuvinės gynybos pajėgos numušė visus oro...

Į darbo pokalbį ateina su mama, o darbe rūpinasi tik savo naudomis: įvertino tiesas ir mitus apie įvairių kartų skirtumus darbo rinkoje

Anot sociologų, jau netrukus darbdaviams teks susidurti su nauja realybe: mažėjant kvalifikuotų...

Sniegui atsitraukus – naujos negandos: teigiami pokyčiai matomi tik po kelių dienų

Šiandien virš Lietuvos slėgis ims augti. Tankūs debesys nenoriai sklaidysis, nedidelių...

Neįkainojamos galimybės Lietuvos startuoliams – dėl galimybės išvykti į Silicio slėnį kausis LOGIN konferencijoje (1)

Didžiausias, turtingiausias turiniu ir, ko gero, drąsiausias inovacijų susitikimas Baltijos šalyse...