aA
Pirmadienį Vilniuje buvo minima viena populiariausių Europos švenčių – Airijos globėjo Šv. Patriko diena. Lietuvos-Airijos draugijos vadovo, profesoriaus Donato Katkaus, teigimu, mažąja Europos Sąjungos šalimi laikoma Airija turi daug panašumų su Lietuva, sakoma pranešime spaudai.
Šv. Patrikas
“Kaip ir lietuviai, airiai tikrai žino laisvės skonį bei moka linksmintis iš visos širdies”, - sakė D. Katkus. Anot jo, abi šalys taip pat turi ko pasimokyti viena iš kitos bei pasidžiaugti savo pasiekimais ir laimėjimais.

Vilniaus airių bendruomenės atstovo Gerry Fitzpatricko teigimu, Airijai įstojus į Europos Sąjungą, šalyje įvyko daugybė teigiamų pokyčių – pagerėjo gyvenimo kokybė, atsivėrė nauja erdvė bendrauti, keliauti, keistis informacija su kitų Europos šalių ir kultūrų žmonėms.

“Airija tapo vienu sėkmingiausių ES narystės pavyzdžių – tapome atviri investicijoms, naujovėms ir šiandien galime didžiuotis atsigavusiu, klestinčiu žemės ūkiu”, - sakė G. Fitzpatrickas. Pasak jo, Airijos patirtis gali būti naudinga ir Lietuvai, besirengiančiai žengti į Europos Sąjungą.

Šv. Patriko šventės metu Lietuvos – Airijos draugijos nariai taip pat pasirašė visuomeninės koalicijos “Už Europą!” deklaraciją. Visuomeninė koalicija vienija įvairių visuomenės sluoksnių atstovus – intelektualus, istorikus, kultūros ir pramogų pasaulio atstovus.

Šalies gyventojai savo nuomonę dėl šalies stojimo į ES pareikš referendume, kuris vyks šių metų gegužės 10–11 dienomis. Lietuva ketina tapti visateise organizacijos nare 2004- ųjų metų gegužės 1 dieną. Sociologiniai tyrimai rodo, kad šalies narystę ES palaiko du trečdaliai gyventojų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0