aA
Europos Komisija (EK) trečiadienį patvirtino, kad sustiprino dabartinio komisijos vadovo Jose Manuelio Barroso apsaugą, reaguodama į jam adresuotus grasinimus dėl paramos karui Irake 2003 metais.
Jose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso
© AFP/Scanpix
J.M.Barroso, kuris iki praėjusių metų lapkričio mėnesio, kai tapo EK vadovu, buvo Portugalijos ministras pirmininkas, visą parą saugos penki apsaugininkai, kuriuos skirs Portugalijos saugumo tarnybos, pranešė atstovas spaudai.

JAV vadovaujamo karo Irake nepalaikęs jo pirmtakas italas Romano Prodis neturėjo asmeninės apsaugos.

"Nenoriu nieko sakyti apie konkrečių grasinimų (pirmininkui) pobūdį", - sakė Komisijos atstovas spaudai Jonathanas Toddas patvirtindamas Belgijos dienraštyje " La Libre Belgique" pasirodžiusį pranešimą.

Sprendimas sustiprinti Komisijos pirmininko saugumą buvo priimtas po to, kai ES, Belgijos ir Portugalijos ekspertai išanalizavo grasinimų pobūdį, sakė jis.

Pavardės nenorėjęs skelbti ES pareigūnas patvirtino, kad J.M.Barroso apsaugos sustiprinimas yra susijęs su parama karui Irake. Neliko užmirštas ir konflikto išvakarėse vykęs JAV, Britanijos ir Ispanijos lyderių susitikimas Portugalijai priklausančiose Azorų salose, sakė jis.

Iki šiol nebuvo nė vieno išpuolio ar grasinimo J.M. Barroso dėl jo paramos Vašingtonui, kuris pradėjo karą Irake, kuriame taip pat reikšmingą vaidmenį atliko Britanija, Ispanija, Italija ir Lenkija.

Tačiau J.M.Barroso buvo grasinta 2004 metų birželio mėnesį vykusio Europos futbolo čempionato išvakarėse, sako Portugalijos valdžios pareigūnai. Dėl šio grasinimo Nyderlanduose buvo suimti trys tariamos islamistų kuopelės nariai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0