aA
Kitąmet Europos Sąjungos (ES) narėmis tapsiančios Centrinės ir Rytų Europos valstybės turi pasiruošti konstruktyviai panaudoti ES plėtrai skiriamus milijardus eurų, trečiadienį pareiškė Europos Komisija.
ES įstatymus leidžianti Europos Komisija teigė, kad būsimosios ES narės turi atnaujinti savo viešojo pirkimo taisykles, pagerinti koordinaciją tarp ministerijų bei paruošti savo finansų valdymo sistemą taip, kad susitvarkytų su 22 milijardais eurų, kuriuos per 2004-2006 metus skirs ES.

Europos regioninių reikalų vadovas Michel Barnier (Mišelis Barnjė) teigė, kad Centrinės ir Rytų Europos valstybės yra neblogai pasiruošusios tvarkyti ES lėšas, tačiau pridūrė, kad "dar liko daug padaryti".

Jei fondo lėšos, kaip ir planuota, būtų skirtos nuo 2004 metų sausio 1 dienos, iki šių metų pabaigos būsimos ES narės tam privalėtų turėti tinkamus įstatymus ir administracinius organus, sakė pareigūnas.

Naujos valstybės į ES įstos 2004 metų gegužės 1 dieną, tačiau, pagal šių metų susitarimą, parama jų plėtros projektams bus skiriama jau metų pradžioje.

Kitąmet taps ES narėmis taps 10 valstybių: Lietuva, Latvija, Estija, Slovakija, Slovėnija, Vengrija, Čekijos Respublika, Kipras, Malta ir Lenkija.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0