aA
Kauniečio Drąsiaus Kedžio dukros motinai Laimutei Stankūnaitei palankų sprendimą priėmęs Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas Bronius Varsackis turėtų būti svarstomas Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje. Aiškintis etikos sargams gali tekti ir Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjai Silvijai Jakštienei, kuri konstatavo, kad prokurorai pagrįstai L. Stankūnaitei nepareiškė įtarimų vadinamojoje pedofilijos byloje.
D.Kedžio motina įteikė 3 tūkst. žmonių skundą dėl Kėdainių teisėjo elgesio
Laimutė Kedienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Prašymą iškelti drausmės bylą Kėdainių teisėjui B. Varsackiui pateikė D. Kedžio motina Laimutė Kedienė, Teisėjų etikos ir drausmės komisijai atsiuntusi 40 puslapių skundą su maždaug 3 tūkst. žmonių parašais. Tai pirmas kartas, kai etikos sargus pasiekė tiek daug žmonių pasirašytas skundas.

Tai trečiadienį DELFI patvirtino komisijos pirmininkas Artūras Driukas.

L. Kedienės ir gyventojų pasirašytame skunde prašoma teisėjui iškelti drausmės bylą, nes jis esą priėmė neteisingą sprendimą, kai globėjai Neringai Venckienei nurodė skubiai grąžinti mažametę mergaitę motinai L. Stankūnaitei.

Be to, teisėjas esą etikai nusižengė, kai dėl priimto sprendimo kilus visuomenės nepasitenkinimui surengtoje spaudos konferencijoje viešai komentavo bylos įrodymus, analizavo psichologų išvadas bei pateikė savo sprendimo motyvus.

Teisėjų etikos ir drausmės komisija Panevėžio apygardos teismui pavedė atlikti patikrinimą dėl B. Varsackiui siūlomos iškelti drausmės bylos.

Greičiausi patikrinimas bus atliekamas ir dėl Panevėžio miesto apylinkės teismo teisėjos S. Jakštienės priimtos nutarties, kai ji praėjusią savaitę nusprendė atmesti N. Venckienės ir Aido Venckaus skundus dėl Vilniaus apygardos vyriausiojo prokuroro pavaduotojo Brunono Maculevičiaus priimto nutarimo.

Juo prokuroras nusprendė, kad ikiteisminį tyrimą pedofilijos byloje atlikęs prokuroras Rolandas Šileika pagrįstai atsisakė pareikšti įtarimus L. Stankūnaitei, nužudytam teisėjui Jonui Furmanavičiui bei sugriežtinti kaltinimus vieninteliam kaltinamajam Andriui Ūsui.

Drausmės bylą S. Jakštienei prašoma iškelti dėl nekompetentingo ir aplaidaus darbo. Gyventojai taip pat renka parašus ir juos žada pristatyti teisėjų etikos sargams.

DELFI skelbė, kad anksčiau L. Kedienė skundė Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininką Algimantą Smolską dėl pasisakymų televizijos laidoje „Abipus sienos“, tačiau etikos sargai nusprendė, kad teisėjas pažeidimų nepadarė.

Pagal N. Venckienės prašymą buvo iškelta drausmės byla Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo teisėjai Jolantai Vėgelienei, tačiau Teisėjų garbės teismas ją nutraukė. Šį sprendimą N. Venckienė jau apskundė Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT).

Artimiausiame komisijos posėdyje turėtų būti svarstomas A. Ūso, L. Stankūnaitės ir Generalinės prokuratūros teikimai dėl drausmės bylos iškėlimo N. Venckienei.

Iš prokurorų rašto aišku, kad teisėja iš tarnybinio kompiuterio rašė įvairius pareiškimus ir skundus D. Kedžio vardu, o kai kuriuos dokumentus pavadino labai nepagarbiai ir bet kurį asmenį įžeisti galinčiais pavadinimais.

N. Venckienė į teismą yra padavusi Lietuvos valstybę ir siekia prisiteisti 2 mln. litų neturtinės žalos atlyginimą, nes Generalinė prokuratūra esą nusižengė įstatymams viešindama jos brolio galimų nusikaltimų aplinkybes.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mokymų metu VRK per klaidą nutekino tūkstančių rinkėjų duomenis

Rinkimų repeticijos metu Vyriausioji rinkimų komisija ( VRK ) galimai nutekino tūkstančių...

Dvigubų dublių mašina NBA, bet ne FIBA orbitoje: ar tikrai rinktinės žaidimas turėtų suktis aplink Sabonį?

Fenomenaliai šį sezoną NBA arenose žaidęs ir kelis šio amžiaus rekordus į šipulius...

Su emocinėmis problemomis susiduria vis jaunesni: vienišumo jausmą patiria dar mokykloje

Pastaraisiais metais pastebima nemaloni tendencija, kad vaikų, susiduriančių su tokiomis...

Žemaitaitis planuoja trauktis iš Seimo KT: Žemaitaitis sulaužė Seimo nario priesaiką, papildyta (59)

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis antisemitiniais pareiškimais sulaužė Seimo nario priesaiką ir...

Kovos su ruse atsisakiusi Lietuvos boksininkė nepanoro ir dalintis pakyla: pasakiau „ne“ ir šventa (9)

Ana Starovoitova ketvirtadienį iš Belgrado (Serbija) parsivežtą Europos čempionato bronzos...