aA
Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukra grįžta gyventi pas motiną. Taip nusprendė Kėdainių rajono apylinkės teismas. Penktadienį šio teismo pirmininkas Vitalijus Kondratjevas paskelbė nutartį, pagal kurią pirmokės gyvenamoji vieta nustatyta su L. Stankūnaite. Iki šiol mergaitę globojo D. Kedžio sesuo, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė.
D.Kedžio dukrelė atiduodama L.Stankūnaitei, Garliavoje mergaitei buvo iškviesta greitoji pagalba
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Iškvietė greitąją

Kėdainių rajono apylinkės teismui paskelbus nutartį prie Kedžių bei Venckų namų Garliavoje ėmė rinktis žmonės.

Apie 11.30 val. Klonio gatvėje buvo susirinkę dvi dešimtys teismo nutartimi nepatenkintų žmonių. Klonio gatvėje taip pat budi du policijos ekipažai.

Sužinoję teismo nutartį mergaitės giminaičiai nusprendė anksčiau iš mokyklos pasiimti D. Kedžio dukrą. Pasak D. Kedžio tetos Audronės Skučienės, mergaitė patyrė šoką, kai sužinojo, kad teks grįžti gyventi pas mamą.

„Kviesime psichologus, kurie įvertins mergaitės būklę. Ji verkia ir nenori pas mamą“, - DELFI teigė A. Skučienė.

Vėliau dėl esą pablogėjusios mergaitės būklės iškviesta Greitoji medicinos pagalba, atvyko medikai.

N.Venckienė: neįsivaizduoju, kaip reiks įvykdyti nutartį

N. Venckienė patvirtino, kad ketina apskųsti V. Kondratjevo nutartį. Taip pat Kauno apygardos teismo teisėja nutartyje pasigedo konkretumo.

„Neįsivaizduoju, kaip reiks nutartį įgyvendinti. Perskaičius rezoliucinę nutarties dalį neaišku, kada vyks pasimatymai. Be jokios abejonės, nutartį skųsime“, - teigė N. Venckienė.

D. Kedžio sesuo taip pat patvirtino, kad mergaitę ištiko nervinis priepuolis, ji vemia. Kedžių bei Venckų šeimos paprašė medikų mergaitės nevežti į ligoninę ir žadėjo, kad mergaitei sugebės padėti patys. Atrodo, medikus toks paaiškinimas įtikino, nes jie išvyko be mergaitės.

Teismas: nėra priežasčių, kodėl vaikas negali būti grąžintas mamai

Nagrinėjant mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo klausimą Kėdainių rajono apylinkės teisme liudijo tiek N. Venckienės, tiek L. Stankūnaitės kviesti liudininkai.

"Teismas padarė išvadą, kad nėra nė vienos iš motinos valdžios apribojimų sąlygų. Teismas nerado jokių priežasčių, kodėl vaikas negali būti grąžintas mamai. Priešingai, nėra nustatyta, kad motina savo valdžią naudojo dukrai pakenkti (...). Mergaitė turi gyventi su mama", - teigė teisėjas V. Kondratjevas.

Teisėjas V. Kondratjevas neabejojo, kad jo priimtas sprendimas bus skundžiamas, todėl teismas nustatė kitokią sprendimo įgyvendinimo tvarką - mergaitė turi būti perduota per 14 dienų, nelaukiant kitų teismų nutarimų.

Po šio nutarimo L. Stankūnaitės pasimatymai su dukra bus palaipsniui ilginami, o galiausiai mergaitė bus perduota motinai. Visas šis procesas turi trukti ne ilgiau 14 dienų. Nuo teismo sprendimo priėmimo dienos kasdien rengiami L. Stankūnaitės ir vaiko susitikimai, kurių trukmė kaskart ilginama viena valanda, pradedant nuo 2 val. trukmės susitikimų iki bus pasiekta 6 val. trukmė. Ne vėliau kaip keturioliktą dieną vaikas perduodamas motinai L. Stankūnaitei. Organizuoti L. Stankūnaitės ir vaiko susitikimus ir vaiko perdavimą įpareigoti Kauno miesto ir Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos skyriai.

N. Venckienė, kuri skelbiant nutartį nedalyvavo, nuolat kartojo, kad pati mergaitė išreiškė poziciją toliau gyventi pas Venckus. Tačiau V. Kondratjevas citavo ekspertų išvadą, kurioje ši pozicija skamba kiek kitaip.

"Konstatuota, kad mergaitė dėl savo amžiaus nesupranta visų aplinkybių, padėties", - teigė V. Kondratjevas.

DELFI primena, kad dar praėjusių metų gegužės 14-ąją to paties Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas Bronius Varsackis nutarė, kad D.Kedžio dukra turi nuolat gyventi su savo motina L. Stankūnaite. Šį sprendimą buvo nurodyta vykdyti skubiai, tačiau jis sukėlė didelį rezonansą visuomenėje.

Prie D.Kedžio sesers N.Venckienės namų Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui perduoti teismo nutarties bei išsivežti mergaitės.
 
Dviguba žmogžudyste įtariamas D. Kedys savo buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę kaltino leidus išnaudoti dukrą pedofilams. Tačiau pedofilijos bylą tyrę prokurorai įtarimus dėl mažametės tvirkinimo buvo pateikę tik Andriui Ūsui. L.Stankūnaitės kaltės pareigūnai nerado.

D.Kedys dingo 2009 metų spalio 5 dieną, kai Kaune buvo nušauti teisėjas Jonas Furmanavičius ir L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė. Juos kaunietis kaltino užsiimant pedofilija.

2010 metų balandį prie Kauno marių rastas D.Kedžio lavonas. Ekspertai nustatė, kad jis mirė nesmurtine mirtimi - užduso.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lenkų žiniasklaidoje – daugiau detalių apie vieną iš Volkovo užpuolikų: buvo MMA kovotojas, pagarsėjo instagrame (2)

Lenkijos nepriklausomas dienraštis „ Gazeta Wyborcza “ praneša, kad gauta informacija rodo, jog...

Sutuoktinį palaidojusi Liudmila: Gediminas buvo visos Lietuvos nuosavybė (8)

Gediminas Kirkilas buvo visos Lietuvos nuosavybė, taip apie jį po trečiadienį įvykusių buvusio...

Transliacija / Iš esmės. JAV parama Ukrainai: kas pasikeis fronte?

Jungtinių Valstijų Senatas priėmė ilgai blokuotą įstatymo projektą, numatantį pagalbą...

Šaltiniai skelbia apie „tikrąją“ Šoigu pavaduotojo sulaikymo priežastį (12)

Tikroji Rusijos gynybos ministro pavaduotojo Timuro Ivanovo suėmimo priežastis – valstybės...

„Vičiūnų“ gamyklą Kaliningrade įsigijusi įmonė Matijošaičiui klausimų nesukėlė: kompanijos naujumas nieko nekeičia (2)

Viešojoje erdvėje kilus diskusijai dėl „Vičiūnų“ gamyklą Kaliningrade įsigijusios...