Anot chiromantų, žmogaus delnus išvagojusios linijos – mūsų polinkių, galimybių bei sveikatos būklės atspindys. Norite pakeisti ateitį? Išsiaiškinkite, ar tinkamai gyvenate dabar. Taip ir nusprendžiau padaryti. Pasirinkau dvi chiromantijos žinovėmis save vadinančias būrėjas. Kodėl dvi? Juk delno linijos – ne kortos, kurios kiekvieną sykį gali iškristi kitaip. Tiesiog buvo smalsu palyginti jų pranašystes.

Akmenų kalba

Milda savo internetiniame tinklalapyje teigia esanti ne tik chiromantė, bet ir parapsichologė, diagnozuojanti ligas, „mini kompiuteriu“ parenkanti maisto papildus bei „besikalbanti“ su akmenimis. Prie jų, tvarkingai sustatytų ant palangės, ji mane pirmiausia ir atveda. „Pasirinkite akmenį, pavartykite jį delnuose, nupūskite buvusią energiją ir mintyse sugalvokite klausimą“, – ragina būrėja. Pamačiusi, kad negaliu apsispręsti, temą pasufleruoja pati: „Pavyzdžiui, ketinate atidaryti parduotuvę, bet nežinote, ar verslas seksis.“

Galiausiai kai ką išspaudžiu. „Jums tikrai pasiseks. Matau didelius pinigus“, – džiūgauja moteris ir pasiūlo pasirinkti kitą akmenuką. Procedūra kartojama. Ir vėl sėkmė: „Pasiseks net geriau, nei tikitės. Tačiau ar sugebėsite pasiimti pinigus?“ Nutyliu, kad mano klausimas su pinigais nebuvo susijęs.

Kvietė į kursus

Nusprendusi, kad jau pakankamai atsipalaidavau, Milda mane pasisodina ir pradeda tyrinėti delną. „Esate ne tik labai stiprus žmogus, bet ir labai geras. Šalia jūsų visi pasijunta ramiau“, – liaupsina mane būrėja. – Pavyzdžiui, mėnesio pabaiga, o įmonėje nuostoliai. Visi aplinkui laksto, o jūs ramiai pareiškiate, kad dabar reikia padaryti taip ir taip, o kitą mėnesį ir vėl atsitiesite.“ Gal aš jai panaši į finansininkę?

Tačiau sužinojusi mano zodiako ženklą, ji prabyla, kad Žuvims labiau rūpi kūryba nei pinigai, tačiau jie taip pat būtini. Tenka išklausyti trumpą paskaitėlę, kad ne visi turtingi žmonės yra sukčiai.

Bene labiausiai būrėją domina mano gyvenimo „paskirtis“. Pasirodo, man lemta užsiimti dvasiniais dalykais, chiromantija ir net gydyti žmones. Žinoma, norėdama šią Dievo dovaną išlavinti, turėčiau ateiti į jos rengiamus kursus.

Mėgino supiršti

Prie asmeninio gyvenimo būrėja sustoja neilgam. „Jaunystėje buvo susižavėjimų, tačiau santuoką linijos rodo brandesnio amžiaus – maždaug 25–30 metų. Turėsite du vaikus“, – tikina Milda. Vos neprunkšteliu balsu, kadangi man jau gerokai per trisdešimt, spėjau ne tik ištekėti, bet ir išsiskirti, o vaikų jau turiu. Tačiau būrėja nesutrinka. Esą kartais santuoka gali būti neužsifiksavusi delne.

„Tai kaip dėl tos santuokos?“ – neatlyžtu. „Pirmiausia turite pasiekti tą dvasinę pakopą, kuri jums skirta. Štai tada ir sutiksite savęs vertą žmogų, – tikina būrėja, nė nepažvelgdama į delną. – Beje, pas mus lankosi jaunas vaikinas, su kuriuo, kažkodėl manau, labai sutartumėte.“

Stebuklingas svarelis

Prabilusi apie sveikatą, būrėja išsitraukia svarelį – ant grandinėlės pakabintą gintarinį papuošalą – ir atsiveda prie išdėliotų maisto papildų. Jei svarelis pradeda suktis prie maisto papildo, vadinasi, man jis reikalingas. Anot Mildos, man trūksta kalcio, kurio trūkumas sukelia avitaminozę, kraują valančios arbatos, reikia sustiprinti gerklę, atkurti hormonų pusiausvyrą bei nervų sistemą. Kadangi preparatai gana brangūs, susidaro nemenka suma.

Beje, turėčiau susirūpinti ir inkstais, nes juos alina mano sugebėjimų neleidžianti atskleisti baimė. Todėl Milda pasiūlo dar vieną „stebuklingą“ preparatą. Esą kelios jo pakuotės baimę kaip ranka nuims.

Panašų svarelį būrėja siūlo pasidaryti ir man, o jį naudoti net renkantis, ką valgyti.

Kaip psichoterapijos seanse

Rytojaus dieną kulniuoju pas kitą chiromantę – Astą. Apsidžiaugiu, kad šįkart delnai sulauks didesnio dėmesio. Asta padaro du jų atspaudus. Vieną kopiją pasilieka, kitą atiduoda man, kad pati galėčiau stebėti, kaip keičiasi linijos. Esą tuomet bus aišku, ar pokyčiai vyksta tinkamai.

Iš pradžių Asta išsiaiškina esminius dalykus – amžių, šeiminę padėtį ir profesiją. „Ar kartais neslopinate emocijų proto išvedžiojimais?“ – klausia. Klausimas gan taiklus, tačiau ar yra bent vienas to nedarantis žmogus?

Tiesą sakant, keletą dalykų iš mano vaikystės būrėja nusako tiksliai, tačiau jaučiuosi kaip psichoterapijos seanse. Mat išklausau paskaitą apie asmenybės dvilypumą ir verdantį konfliktą tarp vidinio ir išorinio Aš, išgirstu patarimą aktyviau reikšti jausmus. Jos žinioms nieko prikišti negaliu, tačiau atėjau čia ne psichoterapijos ieškoti.

Pirmoji pranašystė

Delnų linijas Asta tyrinėja labai kruopščiai – susimąsčiusi jas maigo, net pro didinamąjį stiklą pasižiūri. Pamačiusi raudoną iššokusio kapiliaro dėmelę, Asta teiraujasi, ar niekas iš artimųjų neserga. Esą jei problema išnyks, dings ir dėmelės. Sergančiųjų yra, tačiau aš kaip tyčia prisimenu žinomo odos specialisto komentarą, kad su amžiumi kapiliarų dėmelių tik daugėja, o atsiradusios nebeišnyksta.

Pagaliau pereiname prie įdomiausios dalies – ateities. „Jūsų delne užfiksuotos dvi santuokos, – tikina būrėja, tačiau tuoj pat priduria: – Tai tik šansas.“

Galiausiai Asta ryžtasi griežčiausiam per visą pokalbį pareiškimui. Jos manymu, artimiausiais metais manęs laukia didžiulės permainos, susijusios su gyvenamosios vietos pakeitimu ar net emigracija. „Jei gausite kvietimą išvykti, jokiu būdu neatsisakykite. Antraip ir toliau suksitės sename rate, o dėl to gali sustreikuoti sveikata. Taip ir žinokite – jei pajusite sveikatos problemų, vadinasi, kažko nepakeitėte gyvenime“, – ragina būrėja.

Ką gi, pagyvensime – pamatysime.