aA
Visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ atliktos TV auditorijos apklausos duomenimis, antruosius Prezidento rinkimų debatus, transliuotus per LRT televiziją ir LRT radiją, užtikrintai laimėjo socialdemokratų kandidatas į prezidentus Zigmantas Balčytis.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

Tačiau didžiausią teigiamą įtaką žiūrovams padarė Naglis Puteikis. Jis labiausiai pagerino nuomonę apie save. Balandžio 24 dieną LRT televizijos debatuose, kurių tema buvo socialinė politika, švietimas ir sveikatos apsauga, dalyvavo šeši iš septynių į aukščiausią šalies postą nusitaikiusių kandidatų. Debatuose nedalyvavo dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Atsakydami į klausimą, kaip vertinate kandidatų į prezidentus pasirodymą debatų laidoje pagal 10 balų skalę, respondentai daugiausiai balų skyrė Z. Balčyčiui – 6,4. Nuo jo nedaug atsiliko Artūras Paulauskas, surinkęs 6 balus.

Trečioje vietoje – vienodai balų surinkę N. Puteikis ir Artūras Zuokas.

Jiems žiūrovai skyrė 5,7 balo.

Žiūrovų nuomone, vidutiniškai debatuose pasirodė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Bronis Ropė, surinkęs 5,4 balo. Antruose debatuose iš eilės blogiausiai, žiūrovų nuomone, atrodo lenkų rinkimų akcijos kandidatas Valdemaras Tomaševskis. Jis surinko vos 3,5 balų. Vis dėlto lyginant visuomenės apklausos rezultatus po pirmųjų ir antrųjų debatų, savo reitingą žiūrovų akyse pagerino visi laidoje dalyvavę kandidatai.

Didžiosios dalies apklaustų žiūrovų nuomone, Z. Balčytis antruosiuose debatuose pasirodė geriausiai. Taip mano 32,6 proc. apklaustųjų. Antroje vietoje – A. Paulauskas, surinkęs 19,8 proc. žiūrovų simpatijų. Manančių, kad geriausiai antruosiuose debatuose pasirodė N. Puteikis, buvo 18,5 proc. TV žiūrovų. 14,4 proc. žiūrovų savo simpatijas skyrė A. Zuokui, B. Ropei – 6,1 proc. Mažiausiai debatų žiūrovų simpatijų, 1,6 proc., sulaukė V. Tomaševskis. 7 proc. respondentų atsakė nežinantys, kas šiuose debatuose pasirodė geriausiai.

Nors N. Puteikis kol kas nėra tarp pirmaujančių debatų lyderių, visuomenės apklausos rodo, kad šis kandidatas sparčiausiai plečia savo šalininkų gretas. Į klausimą, ar kandidatų pasirodymai šioje debatų laidoje pagerino ar pablogino nuomonę apie juos, didžiausio teigiamo postūmio sulaukė N. Puteikis. Apie jį nuomonę pagerino 30 proc. TV žiūrovų.

Tų, kurių nuomonė apie N. Puteikį pablogėjo, buvo 14,4 proc. Nedaug nuo N. Puteikio atsilieka A. Paulauskas. Apie jį nuomonę pagerino 28,1 proc. respondentų, pablogino – 9,6 proc. Z. Balčytis apie save nuomonę pagerino 27,8 proc. žiūrovų (pablogino 9,6 proc.). 26,2 proc. žiūrovams po šių debatų pagerėjo nuomonė apie A. Zuoką (11,5 proc. nuomonė pablogėjo). Panašiai sekėsi ir B. Ropei. Apie jį po laidos nuomonę sakėsi pagerinę 23,6 proc. respondentų (pablogino 12,5 proc.). Mažiausią teigiamą įtaką žiūrovų nuomonei padarė V. Tomaševskis. Apie jį nuomonę pagerino 6,7 proc. žiūrovų, tačiau net 33,2 proc. respondentų nuomonė apie šį kandidatą pablogėjo.

Bendrovė „Baltijos tyrimai“ apklausė 313 respondentų. Rinkimų debatai per LRT televiziją ir LRT radiją vyks kiekvieną ketvirtadienį iki prezidento rinkimų. Gegužės 1 dieną 21.00 val. vyksiančių debatų tema – teisėsauga ir kova su korupcija.

www.lrt.lt
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Ėjimas į terra incognita: lietuviškas verslas remti sportą nusprendė dar nebandytu keliu

Kol Lietuvos sporto organizacijos skundžiasi privačių rėmėjų paieškai menkai...

Seimas nutarė atsisakyti 1 ir 2 centų monetų atsiskaitant grynaisiais pinigais (17)

Ketvirtadienį Seimas priėmė Atsiskaitymų grynaisiais pinigais apvalinimo įstatymo projektą,...

Lenkijos pigių drabužių tinklas žengė į Lietuvą: tikisi atidaryti ne vieną parduotuvę

Ketvirtadienį Vilniaus prekybos centre „Vilnius Outlet“ buvo atidaryta pirmoji Lenkijos...

Mazuronis: „Labai pavargau, iš vieno š į kitą š“ partija svarstys, ar pasileisti, siūlo stabdyti Uspaskicho narystę (11)

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis, kaip ir jo pavaduotojas Viktoras Fiodorovas, sako, kad...

Lietuva 20 metų NATO: virš Vilniaus centro – sąjungininkų sraigtasparniai planuojamų renginių programa (5)

Lietuva mini dvidešimties metų stipriausiame kolektyvinės gynybos aljanse NATO sukaktį. Šia...

Pranešėjo komisija gali turėti visiškai netikėtą efektą: valdantieji daro paslaugą Nausėdai (38)

Triukšmas, kilęs po Valstybės saugumo departamento ( VSD ) pranešėjo Tomo Gailiaus istoriją...

Gaisras Vilniuje: aplinkosaugininkai pateikia pirmuosius taršos tyrimų rezultatus

Gaisras Vilniuje atliekų apdorojimo aikštelėje užgesintas. Aplinkosaugininkai tęsia darbą.

Neįprastoje vietoje gimęs Kaniušonis – apie tai, kodėl sunku jo likimą nuspėti astrologams, psichiatrijos ligoninę ir chuliganizmą

Aktorius Vytautas Kaniušonis puikiai pažįstamas kino žiūrovams ir net vadinamas lietuviškuoju...

Tiesioginė transliacija / Delfi diena. Po Vilniuje kilusio gaisro, ugniagesiai įvykio vietoje darbavosi visą naktį

Vakar Vilniuje, automobilių sąvartyne kilo gaisras, kurio liepsnos buvo matomos iš įvairių miesto...

Dvejonės dėl beveik 150 mln. eurų kainavusių rūšiavimo įrenginių: uždaryti negalime, atnaujinti – brangu

Visos Lietuvos gyventojų į bendrus konteinerius išmestos mišrios komunalinės atliekos keliauja...