aA
Buritos - tai tortilijos su įvairiais įdarais. Nuo to, ką norėsite dėti į vidų, priklausys patiekalui sugaištas laikas. Galite pasiruošti buritas su šviežiomis daržovėmis ir sūriu - bus dietiška ir greitai pagaminama. Mes siūlome receptą su pupelėmis.
Burritos
Burritos
Reikės:

1 ¼ stiklinės margų pupelių,
2 skiltelės susmulkinto česnako,
1 šaukštas aliejaus,
½ šaukšto druskos,
12 nedidelių tortilijų,
1 stiklinė tarkuoto čederio (chaddar) sūrio,
1 didelis supjaustytas pomidoras,
1 prinokusi supjaustyta avokada,
Salsa padažas.

Gaminame:

1. Nuplaukite pupeles. Suberkite į didelį puodą ir užpilkite 4 stiklinėmis vandens ir palikite 1 valandai. Paskui užkaiskite ir virkite 1 ½ valandos, kol pupelės suminkštės. Išvirusias išgriebkite iš vandens ir nusausinkite.

2. Didelėje keptuvėje pakepinkite svogūną ir česnaką. Nukelkite nuo ugnies. Į keptuvę suverskite nusausintas pupeles ir druską. Įpilkite trečdalį puodelio nuoviro ir viską sutrinkite.

3. Įvyniokite tortilijas į foliją ir pašildykite jas iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

4. Ant kiekvienos pašildytos tortilijos vidurio uždėkite po šaukštą pupelių masės. Pabarstykite sūriu ir uždėkite gabalėlį pomidoro. Apatinį tortilijos kraštą lenkite į viršų iki vidurio. Kairį ir dešinį kampus lenkite į viršų vienas prie kito (panašiai kaip lankstant voką).

5. Sulankstytas tortilijas dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, skardą uždengę folija iš viršaus. Paskui atidenkite ir pakepkite dar 5 minutes.

6. Buritas galite patiekite su pjaustyta avokada ir Salsa padažu.

Išeis 6 porcijos. Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0