Laukiate svečių ir nežinote, kuo juos pavaišinti? Norėtųsi kažko saldaus... Bet taip atsibodo tie pirktiniai tortai! Norėtųsi kažkuo nustebinti... Siūlome iškepti puikų, aromatingą apelsininį tortą!
Apelsininis tortas
12 porcijų,
Paruošimui:75 min,
Kepimui: 30 min,
Atšaldymui: 4 val,
Kaloringumas: 500 kkal /1 porc.

Tešlai:

5 kiaušiniai, 150 g cukraus, 180 g miltų, 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

Kremui:

20 g želatinos, 500 g vanilinio jogurto, 1 pakelis vanilinio cukraus, 400 ml grietinėlės, 4 apelsinai, 100 g šokolado glazūrai.

Papuošimui:

400 ml grietinėlės, 40 g cukraus, 50 g skaldytų migdolų, 50 šokolado drožlių.

Papločiui:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180º. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, trynius plakite su 5 valgomaisiais šaukštais šilto vandens ir cukrumi, kol susidarys tirštos putos. Atskirai išplakite baltymus ir sudėkite ant trynių masės. Miltus išmaišykite su kepimo milteliais ir suberkite ant išplaktų baltymų. Tada atsargiai visus produktus išmaišykite, kad kuo mažiau pasižeistų baltymų masė - nuo jų priklauso, kaip iškils kepdama tešla.

2. Sudedamą kepimo formą ištieskite popieriumi, skirtu kepimui arba folija. Atsargiai iškrėskite į ją paruoštą tešlą. Kepkite 30 min. Iškeptą išimkite iš formos, atšaldykite ir perpjaukite horizontaliai į tris papločius.

Kremas:

1. Jogurtą išplakti su vaniliniu cukrumi, jeigu turite, galite įpilti 1 šaukštą apelsininio likerio. Supilkite išmirkytą ir ištirpintą želatiną. Supilkite iki purumo išplaktą grietinėlę. Išmaišykite ir padalinkite kremą į dvi dalis.

2. Apelsinus nulupkite ir supjaustykite dalelėmis, kruopščiai pašalindami baltą odelę. keletą dalelių palikite papuošimui, kitas supjaustykite ir sudėkite į 1/2 kremo. Šokoladą, skirtą glazūrai, sutrupinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Paskui supilkite į antrąją dalį kremo (be apelsinų) ir gerai išmaišykite.

Sutepimas:

Apatinę papločio dalį įdėkite į sudedamą torto formą ir ištepkite apelsininiu kremu. Ant viršaus uždėkite antrąjį paplotį ir užpilkite šokoladinius kremu. Uždenkite trečiuoju papločiu ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

Papuošimas:

Išplakite grietinėlę su cukrumi iki purios masės. 1/3 išplaktos grietinėlės supilkite į konditerinį maišelį. likusia grietinėle ištepkite torto viršų ir šonus. Puoškite grietinėlės roželėmis (konditerinio maišelio pagalba), apelsinų skiltelėmis, smulkintais migdolais bei šokolado drožlėmis.

Skanaus! Bet nepersivalgykite - tortas kaloringas!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

„Mėlynojo banginio“ žaidimas trylikametės gyvenimą pavertė pragaru: už grotų – kėdainiškis (6)

Mirtį sėjantį žaidimą „ Mėlynasis banginis “ žaidusios Kėdainiuose gyvenančios...

Iš Skandinavijos – neslopstantys NT burbulo signalai Iš konferencijos „Lūžio taškas 2017“ (46)

Kaistanti nekilnojamojo turto ( NT ) situacija ir nuolatinės kalbos apie besiformuojantį NT burbulą...

Rusija karui ruoštis pradeda iš anksto: kaip šifruoti jų siunčiamus signalus Iš konferencijos „Lūžio taškas 2017“  (441)

Konferencijos „ Lūžio taškas 2017 “ susitikę Lietuvos krašto apsaugos viceministras...

Mia apie gyvenimą prieš skolas: sąskaitoje likus 7 tūkst. galvodavau, kad man krizė (23)

Dabar žiniasklaidos akiratyje dažniau ne dėl savo, o dėl savo vyro veiklos atsidurianti atlikėja...

Į Lenkiją apsipirkti išsiruošusių lietuvių laukė dvi nemalonios staigmenos (54)

Įpusėjus rugsėjui, kai mano šuo didele kaip močiutės palto saga nosimi parodė į subliuškusį...

Atsigavęs R. Seibutis pataikė iš aikštės vidurio, „Neptūnas“ LKL startavo pergale (11)

Naująjį „Betsafe-LKL“ sezoną pradėjo dar dvi komandos – Šiauliuose ketvirtadienio vakarą...

Po dešimtmečio Londone lietuvis Vilniuje atidarė stereotipus laužantį barą

Apie šią vietą Vilniuje jau kuris laikas sklando gandai: „Vieta, kurią sunku rasti“,...

Vadovu tapo vos 21–erių, dabar turi savo verslą ir jau sulaukė britų dėmesio (4)

Jaunius Lingys iš samdomo darbuotojo į vadovo kėdę persėdo prieš ketverius metus. Jis pasirinko...

Konkursas! Laimėk didžiuosius įvaizdžio pokyčius su A. Gilyte nuo galvos iki kojų aprengs „Gedimino 22“ (1)

Ruduo – didžiųjų pokyčių metas ir šią frazę sostinėje įsikūręs drabužių salonas...

Misionierių vienuolyne viešbutis piligrimams (1)

Vilniaus arkivyskupija ėmėsi gaivinti Misionierių vienuolyno ansamblį. Įvykus projektinių...