“Tai ne pamokslų knyga. Čia sudėta taupi, esminė informacija apie mūsų kūnus ir dvasią bei apie galimybes būti žmonėmis, suvokiančiais, kam skirtas kūnas žemiau bambos”, - aiškina autorė. Ji tikisi, kad vienas kitas jaunuolis, perskaitęs jos kūrinį, sekso mene pasieks aukštesnio lygio nei triušiai.

Prieš bangas

“Įsijungiu televizorių ir ekrane matau: atkištas pistoletas arba linguoja du kūnai. Moterys prievartaujamos, parverčiamos ant stalo ar kitoje nepatogioje vietoje. Atsiverčiu laikraštį - o ten antraštės vėl skelbia apie smurtą, išžaginimus, nužudymus”, - pasakoja A.Zalatorienė.

Kai jai trūko kantrybė, jos šeima atsisakė televizoriaus ir laikraščių. Pati mokslininkė sėdo prie kompiuterio ir ėmė rašyti knygą. Joje ji bandė išdėstyti visa tai, ką per savo gyvenimą sužinojo apie seksą. “Stengiausi rašyti iš biologinės, ezoterinės pozicijų”, - tikina autorė.

Ji neabejoja: perskaitę šį kūrinį ją užsipuls medikai. Mat joje “žiauriai” pasisakoma prieš kontracepciją. Ir netgi suniekinama “Viagra”, lyginama su važiavimu automobiliu 160 km per valandą greičiu įjungus pirmą pavarą. Kalbama apie vyrų klimaksą, kurio kai kurie garbūs specialistai nepripažįsta.

Seksualumas - energijos bomba

Vienas 50 metų vyriškis, perskaitęs naują A.Zalatorienės kūrinį, pasakė: nesitikėjau tokios begėdiškos knygos iš tokios rimtos moters. “Ši knyga - siaubingai intymi. Joje daug to, ko niekas nedrįsta užrašyti ant popieriaus. Aš manau, kad ką ne gėda daryti, apie tai ne gėda ir kalbėti”, - tikina knygos autorė.

Dar nėvienas vienuolis, kardinolas ar šventasis negimė be tėvo ir motinos sekso. Seksualumas - neatskiriama būties dalis, gyvenimo funkcija. Be jo pasaulio nebūtų, gyvybė išnyktų. Kita vertus, seksualumas - energijos bomba. O su bombomis reikia elgtis ypač atsargiai . Per neatsargumą pats susisprogdinsi ir kitą pražudysi, rašoma knygoje.

Kas slypi už jos pavadinimo - “100 laipsnių” - autorė vėliau paaiškina tekste: “Orgazmas - didžiausias aistros pojūčio taškas. Kaip vandens užvirimas. Žodis “orgazmas” yra kilęs iš graikų kalbos, kur “orgao” reiškia - degu aistra”. Galime numanyti, kad tai - knygos raktas.

Šalin stereotipus

“Vis dar manoma, kad lova moteriai yra tarnyba, už kurią vyras atsidėkoja dovanomis, pinigais, ją išlaiko. Tai yra darbdavio ir darbininkės sandėris. Moteris atiduoda, vyras perka arba plėšia prievarta”, - samprotauja A.Zalatorienė apie moters - kilimėlio vaidmenį.

Kalbėdama apie seksualumą ji primena rytiečių patarimą: prieš lytinį aktą bent 48 valandas pabūti švelniems.

Vakarų šalyse, taip pat ir Lietuvoje tai atrodo neįmanoma. Čia gajus kitas scenarijus. “Vyras ką tik išvadino moterį višta, varna, nusišnekančia boba, pjūklu “Družba”, burbekle ar kaliause, o po penkių minučių griebia ją už krūtų ir verčia į lovą. Tai apie kokias 48 švelnumo valandas mes kalbame? Jei nesugebame jos gerbti net 48 minutes. Ar nors 8”, - ironiškai rašo autorė.

Vyrus biologė savo knygoje ragina susilaikyti nuo nesaikingo mylėjimosi, nes po audringų meilės naktų ištuštėja smegenys. Ji teigia, kad vyrai klysta manydami, kad sėklos išmetimas yra būtina malonumo sąlyga, lytinio susijaudinimo kulminacija. Rytų šalių gydytojai neatsitiktinai ejakuliaciją vadina mažąja mirtimi. Mūsų vyrai gi kuo dažniau “miršta”, tuo labiau didžiuojasi.

A.Zalatorienė tikina, kad tai viena iš priežasčių, dėl kurios vyrai trumpiau gyvena nei moterys. Mat jie nuolat eikvoja gyvybės jėgas spermos gamybai. Ji netgi mano, kad dėl to vyrai anksti plinka. Dar visai neseniai šešiolikmečiui šukos lūždavo plaukų kupetoje, o dabar jau 25 metų sulaukus šviečia plikas pakaušis.

Maloniau ir sveikiau

Tačiau ką daryti, juk mylėtis taip “skanu”, svarsto A.Zalatorienė. Ir pataria išmokti mylėtis be ejakuliacijos bei patirti daugkartinį visą kūną apimantį orgazmą. Tai ne tik įmanoma, bet ir daug maloniau bei sveikiau.

Tai, pasak mokslininkės, žinojo ezoteriniai mokytojai ir pasaulio išrinktieji jau prieš kelis tūkstančius metų. Bet tai buvo didelė paslaptis, perduodama tik iš lūpų į lūpas. Šią paslaptį gana detaliai ir techniškai gamtos mokslų daktarė atskleidžia savo knygoje.

Vyrai knygoje gali rasti daug naudingos informacijos ir apie tai, kas jiems sveika, o kas - pražūtinga. Pavyzdžiui, autorė primena, kad sėklidės ne šiaip sau pakabintos vyrui tarp šlaunų. Taip yra todėl, kad normali kūno temperatūra per aukšta spermos gamybai. Pakabintos sėklidės yra lyg maži šaldytuviukai.

Dėl to vyrams netinka dėvėti aptemptų kelnaičių, kad ir kokios gražios jos būtų. Taip pat ragina atsisakyti džinsų, kuriuos vadina vyrų vaisingumo ir vyriškumo priešais. Jie per daug spaudžia.

Medus valgomas piršto galiuku

Knygos pabaigoje pristatomas Tikro vyro sekso kodeksas. Jame net 28 punktai. Tai tikra sekso abėcėlė, kuri gali pasitarnauti ir visiškiems geltonsnapiams, ir garbaus amžiaus sulaukusiems. Tobulėti sekso srityje niekada nevėlu. Kaip ir ieškoti tikrosios meilės, antrosios savo pusės, mano pašnekovė.

A.Zalatorienė pasakoja neseniai perskaičiusi laikraštyje, kurį jos namuose paliko klientas, apie šimtametę senutę, kuri jaučiasi laiminga, nes myli 38 metais jaunesnį vyrą. Ji buvo du kartus ištekėjusi, tačiau abu - be meilės. O dabar, suradusi savo vyrą, ji tiesiog švyti.

Kodeksas skelbia, kad pasimylėjimas trunka 48 valandas. Todėl rengiantis mylėtis reikia pozityviai nusiteikti partnerės atžvilgiu jau prieš dvi paras. Tik tada abu partneriai pasieks aukščiausią ekstazę.

Kitas punktas skelbia, kad vyras yra ugnis, o moteris - vanduo. Ugnis įkaitina vandenį. Kuo vanduo karštesnis, tuo skanesnė arbata. “Ar jums reikia moters, šaltos kaip šuns snukis? - retoriškai klausia vyrų, kurie nesistengia moters “užvirinti” iki 100 laipsnių.

A.Zalatorienė ragina niekuomet nesimylėti po sočių pietų. Verčiau kartu pasmaližiauti po sekso seanso. Ko nors šilto ir saldaus. Nevalia mylėtis pavargus, alkaniems, nusilpusiems, liūdniems, apimtiems baimės. Ne mažiau kvaila mylėtis su sloguojančia partnere.

Seksas - ne girtų vyrų darbas. Mylėtis per audrą griaudžiant perkūnijai gal ir įdomu, bet neprotinga. Seksas ekstremaliomis oro sąlygomis, pasak seksologų, gali būti kenksmingas. Didžiausias sekso priešas - nuovargis. Tad sunkaus fizinio darbo prieš jį patartina vengti. “Jokių technologijų sekse”, - vienareikšmiškai įsitikinusi autorė.

“Moteris - ne dramblys, ji labiau primena gėlę”, - ragina vyrus būti švelnius. Pasak A.Zalatorienės, žiemą mylėtis patartina saikingiau. Čia galioja principas: kuo šalčiau, tuo rečiau. Jei seksas tapo rutina, reikėtų daryti pauzę. Ji pasitarnaus kaip gelbėjimo ratas.

Sekso kodeksas užbaigiamas vienu rimtu patarimu: tikras vyras turi išaiškinti kiekvienam sutiktam paaugliui, kad pradėti seksualinį gyvenimą galima tik visiškai subrendus. Taigi - sulaukus 18 metų. Jei skubėsime valgyti žalias uogas, nepajusime prisirpusių skonio, įspėja gamtos mokslų daktarė.