aA
Arūnas Valinskas
Arūnas Valinskas
© ELTA
Tuo tarpu BTV bendrovės vadovybė apie galimą bankroto bylos iškėlimą teigė sužinojusi tik iš žurnalistų.

Pikti liežuviai plaka, kad pagarsėjęs "šoumenas" A.Valinskas BTV bankroto loterijoje išloštų ne mažiau kaip du prizus. Pirmiausia, dabar A.Valinsko laidas "sukanti" LNK televizija atsikratytų nedidelio, tačiau vis dėlto konkurento. Antra, žlugus televizijai greičiausiai būtų atsisakyta 1 mln. Lt dydžio ieškinio, kurį A.Valinskas ir jo bendražygiai teismo sprendimu turėtų sumokėti už tai, kad prieš pat televizijos sezono pradžią, praėjusį rudenį, nutraukė sutartį su BTV ir su visomis laidomis persikėlė į LNK.

Nerimas

"Esu labai sunerimęs dėl finansinės padėties bendrovėje, nes ji atitinka Bankroto įstatyme numatytą bankrutuojančios įmonės statusą", - paaiškino A.Valinskas. Pasak jo, BTV nuostoliai ir įsipareigojimai kreditoriams gerokai viršija pajamas, todėl yra pagrindo teigti, kad televizija atsidūrė ties bankroto riba.

A.Valinskas LŽ tikino finansine padėtimi BTV susirūpinęs kaip bendrovės akcininkas. BTV bendrovėje, kurios kontrolinį akcijų paketą valdo Lenkijos kompanija "PolSat", A.Valinskui priklauso apie 2 proc. akcijų.

Vakar A.Valinskas LŽ negalėjo tiksliai atsakyti, ar bankroto byla BTV bus keliama. Jis teigė į teismą kreipęsis todėl, kad šis įvertintų, ar esama pakankamo pagrindo kelti bankroto bylą.

Negirdėjo

Laikinai einanti BTV bendrovės generalinės direktorės pareigas Inga Baranauskienė vakar LŽ tikino apie A.Valinsko kreipimąsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo ničnieko negirdėjusi. Remdamasi tuo bendrovės vadovė susilaikė nuo komentarų. Pasak I.Baranauskienės, šiuo metu protingiausia būtų visos informacijos apie tariamą bankrotą paprašyti iš akcijos iniciatoriaus, smulkiojo BTV akcininko A.Valinsko.

Beje, I.Baranauskienė patvirtino, jog iki šiol nėra baigta byla prieš A.Valinsko komandą dėl sutarties nutraukimo su BTV.

Bauda

Pernai vasarą, prieš prasidedant naujam televiziniam sezonui, A.Valinskas drauge su savo prodiusuojamų laidų "Dviračio šou" bei "Korida" komandomis nutraukė sutartį su BTV ir perėjo į LNK televiziją.

Oficiali skyrybų versija, anot A.Valinsko, buvo laidų komandoms nuolat vėluojantys atlyginimai iš BTV. Paliktoji televizija savo ruožtu A.Valinską apskundė teismui. Galiausiai teismas A.Valinskui ir jo komandai priteisė 1 mln. Lt dydžio baudą už sutarties nutraukimą.

Šiuo metu A.Valinsko ir kitų "dviratininkų" komandai priklausantis asmeninis turtas - namai, automobiliai, baldai bei įranga areštuotas. Siekiant išvengti baudos mokėjimo buvo pradėtos derybos dėl taikos sutarties. Tačiau A.Valinskas ir BTV tarpusavyje nesusitaria iki šiol.

Akcijos

Prašydamas iškelti bankroto bylą BTV A.Valinskas ne tik baudos išvengtų, bet ir numarintų jo laidas priglobusiai LNK neparankų mažąjį konkurentą.

Kalbama, jog dabar BTV akcininkas A.Valinskas apskritai neturi kitų teisių, kaip tik parduoti akcijas kam reikia, arba sugrįžti iš kur išėjęs. Sako, pagrindinė BTV savininkė "PolSat" jam seniai siūlo tas akcijas parduoti nors ir per didele kaina, tačiau "šoumenas" esą kategoriškai su tuo nesutinka.

Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

„Žalgirio“ aukštaūgis sulaukė Eurolygos grando susidomėjimo (1)

Kauno „Žalgirio“ gretose kitą sezoną galime nebeišvysti Rolando Šmito. Latvis turi...

Iš Ukrainos – griežtas nurodymas dėl į užsienį išvykusių šaukiamojo amžiaus vyrų (1)

Ukraina antradienį pareiškė, kad imasi naujų priemonių, kurios paskatintų šaukiamojo amžiaus...

Lietuviai neišnaudoja lengvo būdo užsidirbti pinigų – ekspertai pasidalino keliais esminiais patarimais

Daugumos elektronine komercija užsiimančių verslų tikslas yra plėstis tarptautinėse rinkose....

Transliacija / Mamų virtuvė. Giedrės Kilčiauskienės pyragas-paveikslas

Mamų virtuvėje svečiuojasi tikra reivo motina – Giedrė Kilčiauskienė . Naują dainą...

Šimonytė pasvėrė, kiek naudos ir žalos atnešė Taivaniečių atstovybės atidarymas (5)

Lietuvoje atidarius Taivaniečių atstovybę, Lietuvos ir Kinijos dvišaliai santykiai subjuro....