Antrąją, trečiąją ir ketvirtąją vietas, surinkę po 11,43 proc. balų, pasidalijo fiksuoto ryšio rinkoje dominuojantis „Lietuvos telekomas“, šaldytuvų gamintoja „Snaigė“ bei mažmeninės drabužių prekybos tinklą valdanti „Apranga“.

Pernai „Hansabankas“ ir „Lietuvos telekomas“ užėmė atitinkamai antrąją ir trečiąją vietas.

Pirmąją vietą pernai užėmęs didžiausias Lietuvoje SEB Vilniaus bankas, šiemet surinko 8,57 proc. balų ir kartų su statybos bendrovė Panevėžio statybos trestas bei Šiaulių bankų pasidalijo penktąja vieta.

Tarp visų Vidurio ir Rytų Europos komunalinių paslaugų bendrovių „Lietuvos dujos“ surinko 4,71 proc. balų ir išlaikė pernai turėtą trečiąją vietą.

Didžiausią Baltijos šalyse mažmeninės drabužių prekybos tinklą valdanti „Apranga“ tarp visų Vidurio ir Rytų Europos mažmeninės prekybos bendrovių taip pat tarp užėmė trečiąją vietą (surinko 12,77 proc. balų).

Tyrimas buvo atliekamas apklausiant pirmaujančius bankus ir tyrimų institutus Vidurio ir Rytų Europoje. Į klausimą, kokias tris kompanijas kiekvienoje šalyje, atsižvelgdami į užimamą rinkos dalį, pelningumą, augimo potencialą, pajamas ir valdymo kokybę atsakė 61 organizacija ir analitikas.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją