Anot VMI, tyrimų metu bus surinkta informacija, ar V.Uspaskicho sumokėti pinigai nustatyta tvarka priskiriami gyventojų pajamoms, ar nuo jų teisingai deklaruoti ir sumokėti mokesčiai, ar išmokėtos sumos neturėjo būti apskaitytos partijos finansinėse ataskaitose.

Į VMI, prašydami ištirti, ar partijos kolegas parėmęs finansiškai DP lyderis nenusižengė įstatymams, kreipėsi Seimo opozicija.

Iš DP pasitraukęs parlamentaras J.Jaruševičius pripažino prašęs V.Uspaskicho finansinės paramos, nes jos reikėję sunkiai ligai gydyti.

Jaruševičius yra patvirtinęs, jog iš V.Uspaskicho per kelis kartus yra gavęs 30 tūkst. litų, tačiau tikino nelaikąs šios piniginės paramos papirkimu, o vertinęs kaip žmogišką paramą.

Minėtą paramą iš DP lyderio J.Jaruševičius yra gavęs per kelis kartus - 10 tūkst. praėjusiais metais ir 20 tūkst. - šiais metais.

Parlamentaras teigė 2005 metais gautus pinigus deklaravęs kaip gautą dovaną ir sumokėjęs mokesčius, apie šiais metais gautą paramą, anot J.Jaruševičiaus, yra informuota Seimo Etikos ir procedūrų komisija bei Valstybinė mokesčių inspekcija.

Parlamentaras sako paaukotus pinigus grąžinsiantis V.Uspaskichui.

"Suteikta pašalpa padėjo išvengti ligos komplikacijų, už ką esu dėkingas V.Uspaskichui. Tačiau tam, kad nebūtų abejojama dėl pašalpos panaudojimo paskirties ir toliau eskaluojama ši tema, kreipiuosi į V.Uspaskichą, prašydamas nurodyti sąskaitą, į kurią būtų galima pervesti tuos pinigus", - BNS penktadienį sakė J.Jaruševičius.

Tuo tarpu kitas buvęs "darbietis" Andrius Baranauskas neigia gavęs pinigų iš V.Uspaskicho.

Pasak A.Baranausko, partija jam kompensuodavo transporto išlaidas, kurios susidarydavo dažnų kelionių po Lietuvą metu.

"Nenoriu veltis į dirbtinai keliamą skandalą ir drabstymąsi purvais, bet turiu viešai ir kategoriškai pareikšti, kad manęs su Darbo partijos pirmininku V.Uspaskichu nesaisto jokie piniginiai įsipareigojimai. Nelegalios algos iš Darbo partijos ar jos vadovo niekada nesu gavęs. Man buvo kompensuojamos išlaidos, į keliones važinėdavau kiekvieną dieną Darbo partijos reikalais", - yra sakęs A.Baranauskas.