Šiuolaikinio liberalizmo idėjas skleidžiančius juridinius ir fizinius asmenis vienijanti organizacija Liberalų sąjūdis Registrų centre buvo įregistruota kovo 16 dieną. Teisingumo ministras
jai savo pavadinime naudoti žodžio „Lietuva".

Vasario pabaigoje įsteigtas Lietuvos liberalų sąjūdis tokį leidimą gavo. Kaip DELFI sakė parlamentinės Liberalų frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis, jau antradienį ši partija turėtų būti įregistruota Registrų centre. Tiesa, ši politinė jėga ketina vadintis Lietuvos Respublikos Liberalų sąjūdžiu.

Organizacijos Liberalų sąjūdis pirmininku prieš daugiau nei savaitę buvo išrinktas vasario pradžioje iš Liberalų ir centro sąjungos pasitraukęs verslininkas Jonas Gavelis. Pasak jo, pagrindinė šios organizacijos misija bus žmonių, kurie tiki liberaliomis idėjomis, vienijimas ir tokių idėjų skleidimas, nes esą šiuo metu liberalų stovykla Lietuvoje yra itin susiskaldžiusi.

„Sieksime suvienyti skirtingose barikados pusėse esančias liberalias idėjas ir jų šalininkus, kad liberalizmui pritariantys žmonės vieną dieną galėtų vėl kartu siekti bendrų tikslų. Tam įsteigsime skyrius ir kituose miestuose, kad į šią veiklą galėtų įsitraukti ir regionai“, - DELFI teigė J.Gavelis.

Pasak pašnekovo, organizacija ketina užsiimti įvairiais projektais, tačiau jų detalių pirmininkas neatskleidė.

Kol kas šiai organizacijai priklauso keliolika narių: „Priešingai nei partijoms, kurios siekia būti kuo didesnės, mums svarbu kokybinis, o ne kiekybinis plėtimasis. Kviesime prisijungti ir dabar jau veikiančių liberalių partijų narius.“

J.Gavelis patikino, kad organizacija, pirmiau įregistravusi savo pavadinimą, sieks išsikovoti teisę vienintelė vadintis Liberalų sąjūdžiu. Tačiau E.Masiulis tokius planus įvertino skeptiškai: „Niekas mums neprimetinės, kokiu pavadinimu turime vadintis“.

Ginčas dėl Liberalų sąjūdžio pavadinimo kilo, kai paskelbus apie naujos politinės jėgos kūrimą paaiškėjo, kad Registrų centre jau buvo rezervuotas toks pat pavadinimas. Todėl P.Auštrevičiui ir jo kolegoms teko skubiai rezervuoti keletą atsarginių pavadinimų.