„Įsižeisti neįsižeidžiau, nors toks ironiškas titulas nėra labai malonus, - DELFI sakė P.Gražulis. – Bet aš homoseksualų atžvilgiu dar kategoriškesnis pasidariau. Manau, kad juos reikia izoliuoti kaip raupsuotuosius. Jie daro žalą visuomenei, ypač – vaikams, juos tvirkindami.“

P.Gražulis teigė norintis rinkimų organizatoriams dedikuoti Marijono Mikutavičiaus dainą „Gėjai niekadėjai“.

Pernai netolerantiškiausiai apie šios seksualinės mažumos atstovus pasisakiusių politikų rinkimus surengė iniciatyvinė grupė „Mylėkime politikus“ kartu su gėjų interneto svetaine www.gayline.lt, siekdamos sugėdinti Seimo narius.

Per dvi savaites užtrukusį ir vasario 14-ąją – šv.Valentino dieną pasibaigusį balsavimą savo nuomonę pareiškė 631 šio tinklalapio lankytojas. Anot rinkimų organizatorių, balsuoti galėjo tik homoseksualai, biseksualai ir abiem pusėms prijaučiantys.

Rinkimus didžiule persvara laimėjo Mišriai Seimo narių grupei priklausantis P.Gražulis, lyderiu tapęs jau pirmomis balsavimo dienomis. Jo prisipažinimas „Nėra jokių abejonių - pritariu Bažnyčios pozicijai. Tie žmonės iš tiesų yra nesveiki ir iškrypę. Jie kelia pavojų visuomenei, nes tvirkina vaikus“ surinko beveik trečdalį balsų – 202.

Parlamentarui paštu bus išsiųstas ne tik sertifikatas apie laimėjimą, bet ir psichiatro Franciso M.Mondimore‘o „Homoseksualizmo prigimties istorija“, Paulo Russello „100 įtakingiausių homoseksualistų ir lesbiečių pasaulio istorijoje“ bei 2 kvietimai į amerikiečių režisieriaus Ango Lee filmą „Kuprotas kalnas“ apie dviejų homoseksualių kaubojų meilę.

Perpus mažiau balsų surinko Darbo partijos narys Zenonas Mikutis, pelnęs 106 balsus už pareiškimą: "Žiūriu kiek liberaliau nei Bažnyčia. Manau, kad homoseksualizmas yra psichinė liga. Juk viską genetika lemia. Tačiau aš netoleruoju to, kad homoseksualai iškelia save aukščiau kitų žmonių. Mes, normalios orientacijos žmonės, esame diskriminuojami."

„Darbiečiui“ už tai bus įteiktas sertifikatas apie laimėjimą ir dvi knygos: „Homoseksualizmo prigimties istorija“ bei Lino Jegelevičiaus „Nuogas prieš jus“.

84 balsus pelnė Valstiečių liaudininkų frakcijos narys Kazys Bobelis, pernai pareiškęs: „Absoliučiai pritariu Bažnyčiai. Homoseksualų Lietuvai nereikia. Gėda Lietuvai, kad jie mūsų šalyje kongresą rengia. Homoseksualizmas yra liga, kurią reikia gydyti.“ Už tai parlamentaras gaus sertifikatą apie laimėjimą ir F.M.Mondimore‘o knygą.

Nors kiti Seimo nariai, kurių kandidatūros buvo pateiktos balsavimui, - liberalas Vytautas Čepas, konservatorius Kazys Starkevičius, „darbietis“ Viktoras Muntianas ir Vladimiras Orechovas, Valstiečių liaudininkų frakcijos narys Valdemaras Tomaševskis, liberaldemokratas Egidijus Klumbys ir Valentinas Mazuronis bei socialdemokratas Bronius Bradauskas - homoseksualus taip pat tiesiai šviesiai vadino iškrypėliais ir ligoniais, jie surinko tik po 16-47 balsus.

“Sveikiname nugalėtojus ir tikimės, kad ateityje nebebus pagrindo nominuoti juos šiam titului, - pareiškė rinkimų organizatoriai. - Linkime jiems neskaldyti visuomenės, o pagilinti savo žinias, plačiau pasidomėti homoseksualumo reiškiniu bei kurti demokratinę valstybę, kurioje būtų gerbiami visi žmonės, užuot vadovavusis sovietiniais stereotipais ir prietarais.“

Pasak organizatorių, kadangi konkursas sulaukė nemažo susidomėjimo, analogiškus rinkimus numatoma rengti ir kitąmet, jei tik bus kandidatų.