Penktadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje A.Paulauskas pripažino savo vizito Italijoje metu perskaitęs žiniasklaidos pranešimus, jog Socialdemokratinės koalicijos frakcijos valdyba kritiškai įvertino kandidatą, tačiau teigė galutinį sprendimą ketinąs priimti po pokalbių su šios frakcijos vadovais.

"Susitiksiu, išsiaiškinsiu, o tada ir apsispręsiu, ką toliau daryti, nes kartais komentarai skiriasi nuo sprendimų", - sakė A.Paulauskas. Spaudos konferencijoje Seimo pirmininkas apgailestavo, jog informacija apie K.Zaborsko kandidatūros svarstymą pateko į viešumą.

"Tai nebuvo oficialus teikimas. Buvo tik paklausta nuomonė, kaip socialdemokratai vertina K.Zaborsko kandidatūrą, ką jie atsakytų, jeigu ši kandidatūra būtų teikiama oficialiai", - pažymėjo Seimo pirmininkas.

A.Paulauskas pabrėžė, jog jo vadovaujami socialdemokratų partneriai socialliberalai norėtų, kad nuolatinis Seimo kancleris būtų paskirtas kaip galima skubiau. Šiuo metu šias pareigas dar nuo ankstesnės kadencijos Seimo laikinai eina Arvydas Kregždė.

Spaudos teigimu, Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovai pasigedo socialliberalų argumentų, kodėl A.Kregždė netinka būti nuolatiniu kancleriu.

Pagal praėjusiais metais pakeistą Seimo kanclerio skyrimo tvarką, jį skiria Seimas Seimo pirmininko teikimu.