"Doleris išliko ir išliks stipriausia pasaulio valiuta, o lietuviai, kurie laiko dolerius "kojinėse", neturėtų dėl jo jaudintis", - sakė antradienio spaudos konferencijoje K. Glaveckas.

Dolerio kurso kritimas litą persiejus prie euro, K. Glavecko nuomone, buvo sąlygotas ne objektyvių ekonomikos veiksnių, o spekuliatyvių bankų siekių turėti didesnius pelnus.

Pasak K. Glavecko, JAV ekonomika atsigauna, ji augs ir doleris toliau tvirtės. Kitas dalykas, liudijantis dolerio naudai, K. Glavecko nuomone, yra jo išlikimas pasauliniais pinigais. Didžiojoje dalyje Amerikos, Afrikos, Azijos valstybių doleris yra pagrindinė atsiskaitymo priemonė.

"Solidžių pasaulio bankų ir analitinių kompanijų prognozės rodo, kad artimiausiu metu dolerio ir euro santykis mažai keisis, o dolerio perspektyvos didesnės. Tai, kad doleris lito atžvilgiu yra smukęs, nereiškia, kad jis smuks ateityje", - sakė K. Glaveckas.

Parlamentaro nuomone, lito ir dolerio santykis turėtų išsilyginti. Vasario 2 d. litą persiejus nuo dolerio prie euro, dolerio kursas lito atžvilgiu sumažėjo keliais centais ir šiuo metu nesiekia 4 litų už dolerį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją