A diviziono nugalėtoja tapo gerai žinoma "Prelegentų" komanda, kuriai atstovavo ne tik pramogų pasaulio atstovai, bet ir keli buvę profesionalūs futbolininkai. "Prelegentai" tik sykį sužaidė lygiosiomis, o kituose mačuose iškovojo pergales ir aplenkė "Užupio" bei "Tygelio" komandas.

A divizione žaidė 7 komandos, B - 6, o jau čempionato metu įkurtame C divizione - 4 ekipos.

Pavasarį paskelbus apie ketinimus kurti futbolo mėgėjų lygą, kurios rungtynės būtų žaidžiamos tik sekmadieniais, užsiregistravo 14 komandų. Vienos jų buvo įkurtos seniau, kitos susibūrė SFL įkūrimo proga.

"SFL buvo kolektyvinės iniciatyvos vaisius, ir, nors daug ką dar galima taisyti bei tobulinti, iš esmės projektas pateisino visus lūkesčius, nes SFL subūrė žmones, kurie laisvalaikį skyrė mėgiamam sportui", - sakė apie lygos varžybas informavusio portalo eurofootball.lt administratorius Augustinas Pakulis.

Jis pastebėjo, kad per visą čempionatą, kuris vyko remiantis "garbės žodžiu", neįvyko tik vienos rungtynės ir tik viena komanda nebaigė pirmenybių. Didžiausia problema buvo surasti tinkamas žaisti aikštes, kurių sostinėje katastrofiškai trūksta.

Planuojama, kad kitą sezoną SFL turės daugiau partnerių ir dar labiau išsiplės, nes pageidaujančių joje rungtyniauti netrūksta. Per žiemos pertrauką SFL įkurs juridinį darinį, kuris dar toliau plėtos šią mėgėjišką futbolo lygą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją