Vilniaus savivaldybė trečiadienį skubos tvarka turėjo priimti leidimą keisti miesto bendrąjį planą dėl būsimųjų statybų. Tačiau praėjusiame tarybos posėdyje tokio sprendimo priimti nepavyko, nes protesduodami rengiamiems planams iš posėdžių salės pasišalino keli tarybos nariai.

"Išėjau, kad nebūtų kvorumo", - pasakojo buvęs Vilniaus vicemeras Kęstutis Masiulis. O posėdžiui pirmininkavęs sostinės meras Artūras Zuokas ragino kolegas kuo greičiau išspręsti "šį rimtą klausimą".

Valstybinis sklypas Vilniuje įmonių grupei "Rubicon group" yra išnuomotas 99 metams. Pagal sutartį čia gali būti vykdoma tik rekreacinė veikla, statomi tik komercinės ir rekreacinės paskirties objektai. Bet pernai merui Zuokui artima verslo grupė kreipėsi į savivaldybę prašydama pakeisti sutarties sąlygas ir leisti sklype pradėti gyvenamųjų namų statybas.

Įmonių grupė į pramogų parką ketina investuoti apie 250 milijonų litų. Pasak "Rubicon group" valdybos nario Dariaus Leščinsko, šis parkas neatneš jokio pelno, todėl atsiimti pinigus reikia statant gyvenamuosius namus. Be to, šie namai esą reikalingi pačiai parko plėtros programai.

Neseniai Vilniaus savivaldybė "Rubicon group" nuostoliams padengti nusprendė kasmet iš pramogų parko pirkti paslaugų už 3,6 mln. litų.

Buvęs vicemeras abejoja tokio pirkimo pagrįstumu ir įtaria savivaldybę "Rubicon group" parko dotavimu. Masiulis piktinasi, kad pradėjus gyvenamųjų namų statybas savivaldybė turės nutiesti visus kelius, stovėjimo aikšteles, įvesti komunikacijas. Kritiškai savivaldybės ketinimus leisti statyti aukštybinius pastatus vertina ne tik politikai, bet ir paveldo specialistai.