Tai DELFI patvirtino Aplinkos ministerijos viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Raimonda Karnackaitė. Ji taip pat patvirtino, kad S. Šriūbėnas politinių pažiūrų nepakeitė ir neperėjo į Aplinkos ministeriją valdančios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) gretas. Aplinkos ministras - TPP deleguotas Gediminas Kazlauskas.

Buvęs Vilniaus vicemeras kuruos būsto klausimus. Tame tarpe – ir renovacijos programą, kuri netrukus turėtų įsibėgėti.

LiCS atstovo atsiradimas Aplinkos ministerijos vadovybėje gali būti susijęs su bendradarbiavimu Seime - TPP ir LiCS Seime turi bendrą frakciją.

S. Šriūbėnas viceministro poste keičia Arūną Remigijų Zabulėną, šias pareigas palikusį birželio viduryje. A. R. Zabulėnas, anot Aplinkos ministerijos, iš aukštų pareigų pasitraukė į privatų sektorių, „gavęs jo lūkesčius atitinkantį pasiūlymą“.

S. Šriūbėnas dalyvavo savivaldos rinkimuose ir buvo vienas LiCS sąrašo lyderių sostinėje. Tačiau čia jo partija patyrė fiasko ir neiškovojo nė vieno miesto tarybos nario mandato.

Pinigų neskaičiuoja

Buvęs vicemeras taip pat garsėjo kaip vienas turtingiausių sostinės politikų. Per politinę karjerą savivaldybėje jo turtai padvigubėjo. 2007 m., dalyvaudamas savivaldos rinkimuose, jis nurodė prikaupęs turto už kiek daugiau nei 922 tūkst. litų. Naujausiose turto deklaracijose politikas jau deklaravo 1,84 mln. Lt turto. Jo žmonos turtas – dar beveik 214 tūkst. Lt.

Viceministro alga iki mokesčių Aplinkos ministerijoje šiuo metu vidutiniškai siekia apie 7,4 tūkst. litų. Tačiau naujasis viceministras pinigų neskaičiuoja. Milijonierius S. Šriūbėnas DELFI teigė nežinantis, už kokią algą dirba.

„Oi, dovanokit. Tikrai nežinau, - sakė buvęs vicemeras, paklaustas, kiek uždirbs. – Nuo to nepradėjau. Kai buvau vicemeras, nuo to nepradėjau. Ir dabar nepradėjau nuo to. Aš manau, kiek mokės – užteks.“

Kai vieną svarbiausių savo uždavinių naujasis viceministras nurodė pastatų bei jų aplinkos būklės gerinimą.

„Man teks kuruoti statybas, projektavimą. (...) Iš tikrųjų yra problemos pas mus: kaip nors sutvarkyti, kad mažiau būtų apgriuvusių namų, kad savininkai pradėtų tvarkytis savo turimus pastatus. Tame tarpe – ir žemes. Tai viena iš gal nedidelių, bet visiems akis bandančių problemų“, - tęsė LiCS deleguotas viceministras.

Paklaustas, kaip sugrįžo į didžiąją politiką, buvęs Vilniaus vicemeras teigė, jog tai buvo kolegialus sprendimas. „Tai yra bendra iniciatyva. Pakvietė ministras, ir viskas“, - sakė S. Šriūbėnas.

Jis pridūrė jau ne pirmą kartą sėdantis į kėdę Aplinkos ministerijoje. „Prieš turbūt 13-14 metų aš palikau šitą pastatą. Buvusioje Statybos ministerijoje dirbau. Durys pažįstamos, aukštai pažįstami, sugrįžau į savo pažįstamą pastatą“, - reziumavo viceministras.

Kuruos ypač svarbias sritis

Aplinkos ministerija praneša, kad naujasis viceministras kuruos teritorijų planavimą ir priežiūrą, statybą ir jos priežiūrą, architektūros, būsto, kraštovaizdžio ir saugomų teritorijų tvarkymo politikos formavimą, valstybės nekilnojamojo turto paskirstymą ir jo perdavimo savivaldybėms koordinavimą, pagrindinėse statybos veiklos srityse dirbančių specialistų ir statybos verslo įmonių atestavimo koordinavimą.

Didžiąją gyvenimo dalį inžinieriaus išsilavinimą turintis S. Šriūbėnas dirbo statybų sektoriuje. 1970 m. atėjęs į tuometę Statybos ministeriją, dirbo jos sistemoje. Nuo 1997-ųjų trejus metus ėjo Vilniaus senamiesčio restauravimo direkcijos direktoriaus pavaduotojo pareigas. Nuo 2000-ųjų dirbo Vilniaus miesto savivaldybėje ir jos organizacijose. 2000–2011 m. buvo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys, 2009-2010 m. dirbo sostinės vicemeru.