Šiuo metu įstatyme numatyta, kad elektros sektoriaus įmonių pelnas negali būti didesnis nei 5 proc. nuo reguliuojamo pelno. Teikiamose pataisose siūloma numatyti, kad pelno dydį reguliuotų Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

„Tai yra įmonių ekonominės veiklos reguliavimas, iš vienos pusės, kad įmonės nepiktnaudžiautų gaunamu pelnu ir būtų atsižvelgiama į vartotojus, o iš kitos pusės, kad įmonės būtų konkurencingos“, – sakė A. Sekmokas.

Jo teigimu, pagal pasaulinę praktiką, tokių įmonių pelnas sudaro 7-10 proc.

A. Sekmokas sakė, kad elektros kaina kitiems metams greičiausiai bus nustatoma pagal dabar galiojančią tvarką. Tačiau jau nuo liepos didėjant įmonių pelno maržai gali didėti ir elektros kaina vartotojams.

DELFI jau rašė, kad elektros įmonių pelno maržos didinimas siejamas su strateginių energetikos objektų statybomis ir planais juos finansuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją