„Komisija iškėlė ultimatumą bendrovei „Star1 Airlines“ pateikti įrodymus, kad ji gali teikti paslaugas. Jeigu medžiaga nebus pateikta, penktadienio posėdyje bus priimtas sprendimas dėl bendrovės licencijos galiojimo sustabdymo arba panaikinimo. (...) Jeigu šiandien būtume turėję visus skaičius, būtų buvusi galimybė šiandien priimti sprendimą, tačiau tų skaičių mes neturėjome, – po posėdžio žurnalistams sakė komisijos pirmininkas Rimvydas Vaštakas.

Anot viceministro, bendrovės vadovai turi pateikti duomenis, kaip saugiai artimiausius dvylika mėnesių vykdys skrydžius ir kitus savo įsipareigojimus.

Jis sakė iš bendrovės vadovo Martyno Laivio gavęs žinių, kad šis tikisi susitarti su investuotoju.

„Jis man pokalbyje pasakė, kad važiuos į užsienį per trejetą šalių, kuriose yra susitaręs pokalbiams ir tikrai tikisi parvežti gerų žinių dėl galimo investuotojo. Jis planuoja grįžti ketvirtadienį“, – kalbėjo R. Vaštakas.

Anksčiau ministras yra sakęs, kad mato požymių, dėl kurių gali būti stabdoma licencija.

Ši bendrovė savo skrydžius yra sustabdžiusi iki spalio 2 dienos.

Vienintelis „Star1 Airlines” lėktuvas Dublino oro uoste yra sulaikytas nuo trečiadienio nakties. Visi iš Airijos sostinės į Vilnių turėję skristi keleiviai taip ir liko blaškytis oro uoste.

Porą dienų po lėktuvo sulaikymo bendrovė bandė su kitomis kompanijomis parskraidinti keleivius, tačiau galiausiai nuo šeštadienio skrydžius sustabdė.

Civilinės aviacijos administracijos direktorius Kęstutis Auryla sakė, kad licencijavimo nuostatos leidžia keleivius skraidinančiai bendrovei turėti vos vieną lėktuvą.
„Licencijavimo taisyklės numato, kad aviakompanija gali turėti vieną arba du lėktuvus, be jokios abejonės, tai kelia komplikacijas planuojant reguliarų susisiekimą“, – sakė jis.

Keleiviai, kurie buvo įsigiję bilietus skrydžiams į atšauktus reisus, dėl pinigų grąžinimo turi kreiptis į “Star1 Airlines“ elektroniniu paštu claims@star1.aero.

Naujausiais Registrų centro duomenimis, bendrovės „Star1 Airlines“ akcininkas yra „Star Team Group“, kurios akcijas valdo Erikas Zubrus ir Darius Šilinis.

DELFI žiniomis, paskutiniu metu bendrovės akcininkų skaičius prasiplėtė iki keturių asmenų.

Sulaikytas orlaivis nėra vienintelis oro vežėjo nemalonumas. Į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo dėl nesumokėtos algos vienam buvusiam darbuotojui kreipėsi bendrovė „Tavo alga“, Tarptautinis Vilniaus oro uostas bandė išsieškoti 1,4 mln. litų įsiskolinimą bei delspinigių.

R. Vaštakas pripažino neturįs oficialių duomenų, kiek bilietų yra pardavusi „Star1 Airlines“ ir kokio dydžio yra bendrovės skolos.

Problemų patiria ir tai pačiai grupei priklausantis kelionių organizatorius „Star Holidays“, jo išskraidintus keleivius atgal pargabenti teko draudimo bendrovei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją