Viešųjų pirkimų tarnybos atstovai pirmadienį sutartu laiku lankėsi bendrovėje „Vilniaus vandenys“ dėl visų su 2006–2008 m. viešaisiais pirkimais susijusių bendrovės dokumentų paėmimo.

Sutikimo metu bendrovės vadovai pažadėjo Viešųjų pirkimų tarnybai iki trečiadienio pateikti visus prašomus dokumentus, tačiau trečiadienį raštu informavo, kad vis dėlto dokumentų, susijusių su 2006–2008 m. atliktais viešaisiais pirkimais, pateikti negali.

Pasak laikinai einančio Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus pareigas Žydrūno Plytniko, įtariama, kad bendrovėje klastojami dokumentai ir slepiami įkalčiai.

„Todėl šiandien nuspręsta kuo skubiau kreiptis į teisėsaugos institucijas dėl su viešaisiais pirkimais susijusių 2006–2008 metų dokumentų poėmio“, – teigia Ž. Plytnikas.

„Vilniaus vandenys“: suteikėme visas galimybes susipažinti

Bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinio direktoriaus pavaduotojas administraciniam padaliniui Rimantas Šerkšnas aiškina, jog leista vizualiai susipažinti su dokumentais.

„Pirmadienį įmonėje buvo atvykęs VPT tarnybos laikinai einantis direktoriaus pareigas Žydrūnas Plytnikas bei kiti atstovai, kurie atvykimo metu išreiškė žodinį pageidavimą paimti visų turimų bendrovės 2006-2008 metų su viešaisiais pirkimais susijusių dokumentų originalus. Tą dieną VPT atstovai buvo vizualiai supažindinti su visais turimais dokumentais, apsilankyta įmonės archyve“.

Atsižvelgdami į šį prašymą, bendrovė raštu pateikė atsakymą, jog visi nurodyti dokumentai patvirtina bendrovės ūkines operacijas bei turėtas sąnaudas ir tik šių dokumentų pagalba bendrovė gali įrodyti patirtų sąnaudų pagrįstumą ir teisėtumą valstybės ir savivaldybės institucijoms, turinčioms teisę tikrinti bendrovės ūkinę-finansinę veiklą, todėl bendrovė visiškai atsako už šių ypatingos svarbos dokumentų saugumą. Buvo aptarta galimybė dokumentų nuorašus pateikti vėliau.

Anot bendrovės, „Vilniaus vandenys“ taip pat pateikė VPT alternatyvias dokumentų tikrinimo galimybes atvykstant į bendrovę ir tikrinant dokumentaciją vietoje arba padarant dokumentų nuorašus. Abiem atvejais reikalingas raštiškas VPT direktoriaus įsakymas. Kitaip bendrovė negali užtikrinti paimtų dokumentų saugumo, nes galimo dokumentų dingimo atveju nebus įmanoma identifikuoti juos pagal surištų bylų pavadinimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją