Politikas taip pat sako pirmadienį ketinąs siūlyti sušaukti neeilinį partijos suvažiavimą ir siūlyti perrinkti partijos lyderį. Anot jo, jeigu Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) prezidiumas nesutiks, tuomet ketinąs įteikti atsistatydinimo pareiškimą.

Pagrindiniu traukimosi iš partijos motyvu jis įvardija demokratijos trūkumą partijoje, pirmininko Algirdo Butkevičiaus autoritarizmą bei dalies parlamentarų apsisprendimą paremti valdančiuosius sprendžiant pensinio amžiaus ilginimo klausimą.

„Šiandien registravau autorines teises į pavadinimą Lietuvos demokratinė darbo partija, LDDP ir planuoju ją atkurti. Atkūrimo procese ketinu atsidalinti, kas priklauso LDDP ir kas LSDP“, - DELFI sakė A. Šedžius.

Socialdemokratai su LDDP susijungė 2001 m.

Klausiamas, kada ketina surinkti 1 tūkst. steigėjų parašų ir surengti steigiamąjį partijos suvažiavimą, A. Šedžius detalių nepasakojo, tačiau teigė, kad procesas bus vykdomas taip, kad nauja partija senuoju pavadinimu galėtų dalyvauti savivaldybių tarybų rinkimuose kitų metų vasario mėnesį.

Pirmadienį LSDP prezidiumas turėtų svarstyti Etikos ir procedūrų komisijos siūlymą šalinti A. Šedžių iš partijos už partijos autoriteto menkinimą visuomenės akyse.

A. Šedžiui socialdemokratai anksčiau turėjo priekaištų, kad jis nedalyvavo balsuojant per interpeliacijos procedūrą švietimo ir mokslo ministrui Gintarui Steponavičiui, taip pat - Seime svarstant Švietimo įstatymo pataisas, jis neva taip pat pažeidė Seimo Statutą tinkamai neinformuodamas, kad išvyksta į užsienį ir praleis Seimo posėdžius.

Galutinį sprendimą – šalinti iš partijos narį ar ne – priima partijos taryba.

Socialdemokratų pirmininko pavaduotojas Juozas Olekas išgirdęs apie A. Šedžiaus ketinimus atkurti LDDP buvo linkęs tokios informacijos nesureikšminti. Jo teigimu, niekas politiko iš partijos dar nešalina, J. Olekas taip pat buvo įsitikinęs, kad šiuo atveju ankstesnė partijos patirtis, kai partijos nario bilietą praradęs Algirdas Paleckis išsivedė ir dalį narių, nepasikartos.

„Mes demokratinė partija, vienų nuomonė vienokia, kitų – kitokia, vieniems patinka vieni veiksmai, kitiems – kiti, mes stengiamės suderinti viską. Aš manau, kad A. Paleckio situacija nepasikartos, nes jau pasimokėme“, - DELFI teigė J. Olekas.

DELFI primena, kad buvusiam socialdemokratų nariui A. Paleckiui ėmus įnirtingai kritikuoti tuometinio premjero ir partijos pirmininko Gedimino Kirkilo Vyriausybės veiklą bei nacionalinio investuotojo „Leo LT“ bendrovės kūrimą, LSDP taryba nutarė jį pašalinti iš partijos. Kiek vėliau A. Paleckis įkūrė „Fronto“ partiją, į kurią perviliojo dalį Vilniaus socialdemokratų.