Antrankiais surakintas nigerietis pasinaudojo momentu, kai žurnalistas pritūpė netoli nuo jo, bandydamas veidą slepiantį teisiamąjį nufotografuoti iš apačios. Spyręs į fotoaparatą, nigerietis jį lydinčių pareigūnų buvo patrauktas į šalį ir pasodintas ant kėdės.

Įtariama, kad per Velykas Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčiai priklausančiame apleistame pastate nigerietis išžagino 18-metę dvyliktokę.

Save didžėjumi vadinantis nigerietis teismo laukia tardymo izoliatoriuje – jis buvo suimtas balandžio pradžioje ir kalinamas iki šiol.

Juodaodis laikiną leidimą nuolat gyventi Lietuvoje gavo 2008 metais. Kitąmet viena vilnietė pagimdė jo vaiką, Babatunda ją vedė, tačiau ir po to rodė ypatingą dėmesį jo neatstumiančioms moterims. Merginas jis „kabindavo“ visur – parduotuvėse ir kt.

Bažnyčiai priklausančiame apleistame pastate nigeriečio paprašytas kunigas leido jam įsirengti studiją. Ten Babatunda atsivežė afrikietiškus būgnus, garso aparatūrą ir lovą.

Babatunda Oyelana
Balandžio 4-ąją studijoje vakarojo du juodaodžiai, 18-metis moksleivis ir jo klasiokė. Kai Babatunda liko vienas su mergina, jis užrakino duris ir ėmėsi moksleivės. Nors ši priešinosi, juodaodis pargriovė ją ant lovos, keliskart smogė ir išžagino. Kitą dieną mergina kreipėsi į policiją.

Į studiją kriminalistai atvažiavo balandžio 6-osios rytą. Pareigūnai Nigerijos piliečio lovoje pamatė gulinčią studentę iš Saulėtekio bendrabučių. Tačiau ši mergina pretenzijų Babatundai neturėjo – sakė nuolat su juo susitikinėjanti.

Trečiadienį teismas bylos nagrinėjimą atidėjo, nes neatvyko vienas iš pagrindinių liudytojų.

Išvedamas iš teismo salės B. Oyelana netikėtai staiga metėsi prie vienos iš koridoriuje buvusių žurnalisčių. Tačiau neaišku, ką jis ketino padaryti - po pirmojo incidento konvojaus policininkai buvo budresni ir juodaodį sugriebė akimirksniu.

Vedamas suimtasis angliškai šaukė, kad nukentėjusioji iš jo neva reikalaujanti 50 tūkst. litų.

Užpultasis žurnalistas parašė pareiškimą policijai. Vilniaus 6 policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tokį nusikaltimą gresianti didžiausia bausmė - 2 metai laisvės atėmimo.