Eitynes norima rengti gegužės 9 d., sekmadienį, 9-10.30 val. Organizatoriai prašo leisti žmonėms žygiuoti trumpą atkarpą Gedimino pr. – nuo V. Kudirkos aikštės iki Katedros.

Anot Rusų sąjungos pirmininko Sergejaus Dmitrijevo, tuomet dalyviai sėstų į autobusus ir keliautų į Antakalnio kapines, kur kasmet gegužės 9-ąją pagerbiamas žuvusiųjų II pasauliniame kare atminimas. Renginyje, jo žodžiais, gali dalyvauti iki 300 žmonių.

Kaip DELFI sakė savivaldybės atstovas Mindaugas Savickas, sprendimas dėl eitynių turėtų būti priimtas kitą savaitę. Kol kas nežinia, ar jis bus teigiamas, mat toje pačioje Gedimino pr. atkarpoje vyks Europos dienos, kuri taip pat minima gegužės 9-ąją, renginys. M. Savicko teigimu, Užsienio reikalų ministerija jau yra gavusi leidimą čia rengti mugę.

S. Dmitrijevo požiūriu, eisena neturėtų niekam trukdyti nei fiziškai, nei ideologiškai. Esą mugės palapinės bus sustatytos prospekto šonuose, o žygiuoti būtų galima viduriu. „Eisena vadinsis „Marš mira“ (rus. „Taikos eisena“). Ne pirmą kartą tokią organizuojame – buvo ir per 60-ąsias karo pabaigos metines. Vieni karo pabaigą mini gegužės 8 d., mes minėsime gegužės 9 d.“, – DELFI aiškino jis.