Anot VMI, automatiškai formuojant pirmines (preliminarias) deklaracijas gyventojams nebuvo įvertinti kai kurie individualūs aspektai, susiję su įmokomis į Privalomojo sveikatos draudimo fondą (PSD įmokomis). Toliau tikslinant deklaracijų duomenis su mokesčių mokėtojais, buvo nustatytos tokios pasikartojančios aplinkybės kaip prievolės suformavimas dėl nemokamų darbuotojų atostogų.

Žmonės, dirbantys pagal darbo sutartį, tampa apdraustais nuo sutarties sudarymo momento, ir todėl formuoti mokestinę prievolė pagal Sveikatos draudimo įstatymo 17 str. 9 (buvusios 8) dalies nuostatas nėra pagrindo. Todėl VMI peržiūrėjo ir įvertino pirmines gyventojų deklaracijas už 2009 metus bei jas atnaujino atsižvelgiant į minėtus individualius veiksnius. Remiantis atnaujintomis deklaracijomis, tiems, kurie dėl minimų veiksnių priskaičiuotas įmokas jau sumokėjo, jos bus grąžintos.

VMI primena, kad visą informaciją galima gauti paskambinus VMI Informacijos centro telefonu 1882.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją