Miestams, kuriuos šildo biokatilai, bus lengviau – VKEKK prognozuoja, kad biokuro kaina išliks panašaus lygio, kaip ir iki šiol.

Šiuo metu gamtinės dujos (įvertinus transportavimo kainą) yra apie 1,5 karto brangesnės už biokurą, skaičiuoja VKEKK. Pvz., Akmenės gyventojas 2010 sausio 1 d. už šilumą mokėjo 60 proc. daugiau nei Ignalinos gyventojas.

Anot Komisijos, vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kilovatvalandės kaina per metus sumažėjo beveik 16 proc., palyginus praėjusių ir šių metų sausio mėn. kainas be pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Įvertinus 4 procentiniais punktais išaugusį PVM, šilumos kilovatvalandės kaina yra 13 proc. mažesnė, nei prieš metus.

DELFI primena, kad šilumos tiekėjai vartotojus apie ateinančio mėnesio kainas turi informuoti likus penkioms dienoms iki kito mėnesio pradžios.

Šiemet Lietuvoje įsigaliojo nauja šilumos kainų taikymo tvarka ir jos gali būti perskaičiuojamos kas mėnesį priklausomai nuo kuro kainos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją