Penktadienį atvykusi į Taikomosios dailės muziejų šalies vadovė sakė, jog generalinis prokuroras "liko kol kas dirbti".

"Iš tiesų su kritiška Seimo pozicija, kur buvo vertinama bylos tyrimo eiga, sutinku. Ir anksčiau esu sakiusi ir minėjusi, kad pedofilijos bylos eiga, tempai tikrai buvo nepatenkinami. Tai sakiau jau ir rudenį, ir dabar sakau. Esu minėjusi, kad lauksiu kokių nors rezultatų šioje byloje", - žurnalistams sakė šalies vadovė.

"Tie rezultatai vakar buvo atnešti. Kokie jie, kitas klausimas, matysime kaip bus suformuluota byla, kaip ji judės, bet tam tikras postūmis pedofilijos byloje yra, ir aš tikiuosi, kad tai yra geras žingsnis į priekį, ir vienokiu ar kitokiu būdu ši byla turėtų išsispręsti", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Komentuodama tai, kad šioje byloje yra tik vienas įtariamasis, prezidentė sakė, jog tai komentuos prokurorai.

"Kiek žinau, dar niekas neperduota, aš vakar buvau informuota, kad byla yra parengta perdavimui. Bylos detalių nežinau, tai galės komentuoti tik patys prokurorai, kai byla bus perduota teismui", - sakė D.Grybauskaitė.
Vadinamąją Kauno pedofilijos bylą Vilniaus apygardos prokurorai teismui žada perduoti ne vėliau kaip per dvi savaites.

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo mažametės tvirkinimo jau yra baigtas, dabar atliekami procesiniai veiksmai, susiję su bylos pabaiga.
Teisėsauga šiuo metu dėl dvigubos žmogžudystės ieško galimai tvirkintos mergaitės tėvo Drąsiaus Kedžio.

Dėl mažametės dukters tvirkinimo kaunietis D.Kedys į teisėsaugą kreipėsi 2008 metų lapkritį. Dėl jo skundų ikiteisminį tyrimą atliko Kauno policija, Kauno apylinkės ir apygardos prokuratūros, kol galiausiai pernai rugpjūčio mėnesį byla perduota Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Ikiteisminio tyrimo eigą ne kartą tikrino Generalinė prokuratūra.
D.Kedys kaltino buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją A.Ūsą, Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių ir trečią nenustatytą asmenį, vardu Aidas, tvirkinus jos mažametę dukterį. Anot D.Kedžio, mergaitės motina, buvusi jo sugyventinė Laima Stankūnaitė, ir jos sesuo Violeta Naruševičienė pedofilams pardavinėjo ir jo dukterį, ir šios pusseserę.

Praėjusių metų spalio 5 dieną Kaune nušautas teisėjas J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė.

Prokurorai A.Ūsui pareiškė įtarimus.

Parlamentinį tyrimą dėl vadinamosios Kauno pedofilijos bylos tyrimo atlikęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas konstatavo, kad ikiteisminis tyrimas ir su juo susiję skundai tirti aplaidžiai, neoperatyviai, nekvalifikuotai, o dėl pareigūnų neveikimo neužkirstas kelias dviejų žmonių nužudymui.

Remdamasis tuo, Seimas paskelbė, kad generalinis prokuroras A.Valantinas nesugebėjo tinkamai organizuoti jo vadovaujamų institucijų darbo bei netinkamai vykdė teisės aktuose jam numatytas pareigas.