Kaip DELFI ketvirtadienį pirmoje dienos pusėje pasakojo linksmai nusiteikęs 52 metų A. Jaruševičius, trečiadienį vakare jie keturiese šventė vieno iš draugų gimimo dieną Vilniaus senamiestyje, Vokiečių gatvėje esančiame restorane „Čili kaimas“.

Apie vidurnaktį pobūvis baigėsi. Du draugai išėjo, o 60-metis J. Valatka su A. Jaruševičiumi dar pasiliko. Pasak pramonininko, J. Valatka, kuris yra „emocionalus žmogus, negalintis užsimerkti matydamas neteisybę“, pateiktoje sąskaitoje aptiko neva prirašytų gėrimų ir patiekalų, kurių jie neužsisakinėjo.

Šioje vietoje A. Jaruševičiaus ir policininkų pasakojimai skiriasi. Vakarėlio dalyvis (tiesa, pokalbio metu ketvirtadienį priešpiet jis nuolat klausinėjo, su kuo kalba, o greta keistus garsus skleidė, pasak A. Jaruševičiaus, „biškį pavargęs“ žmogus) teigia, kad buvęs Seimo narys su restorano darbuotojais ėmė aiškintis dėl gerokai padidintos sąskaitos. Ir todėl darbuotojai iškvietė policiją. Pareigūnai sako, kad jie buvo iškviesti dėl to, kad neblaiviems draugams nepavyko kartu išeiti pro duris, jie susistumdė ir užsipuolė restorano personalą. Pasak policininkų, bičiuliai „Čili kaimas“ darbuotojus išplūdo ir keletą kartų „atleido“ iš darbo.

Atvykus patruliams draugai nenusiramino ir todėl buvo nuvežti į buvusią blaivyklą, o ryte pristatyti į komisariatą, kur jiems įteikti šaukimai – bus sprendžiama, kaip juos nubausti už administracinius teisės pažeidimus.

Buvęs socialdemokratų partijos etikos komisijos pirmininkas bei prezidiumo narys (1999 m. perėjęs į partiją „Socialdemokratija 2000“) J. Valatka dar pernai buvo Monetų kalyklos direktorium. Tačiau kilus skandalui dėl jo siautėjimo viename iš Trakuose esančių restoranų (tąsyk neblaivų J. Valatką irgi sulaikė policija, jis priešinosi pareigūnams, siautėjo netgi komisariate) jis atsistatydino iš pareigų.