Parduotuvės darbuotojams iškvietus apsaugą, akcijos dalyviai išsiskirstė taip pat sparčiai kaip buvo susirinkę.

Tai buvo jau šeštasis Niujorke "žaibiško sambūrio" (flash mob) atvejis. Sparčiai po visą pasaulį plintančio reiškinio dalyviai elektroniniu paštu gauna nurodymus, kada ir kur atvykti ir ką daryti atvykus.

Ketvirtadienio vakarą pirma tokia akcija įvyko ir Didžiosios Britanijos sostinėje Londone: čia daugiau kaip 200 žmonių susirinko prie baldų parduotuvės ir mobiliojo ryšio telefonais paskambinę jos vadybininkams gyrė parduotuvės prekes.

Vadinamasis "Mob Project" prasidėjo birželį, kai kažkoks Billas išsiuntinėjo elektroninio pašto žinutes keliems savo draugams. Nuo to laiko šis susibūrimo ir bendro veiksmo reiškinys išplito po visas JAV ir daugelį Europos miestų.

Pirmasis Europoje tariamai spontaniškas sambūris įvyko liepą Romoje, kur grupė žmonių suplūdo į knygyną ir užvertė jo darbuotojus klausimais apie neegzistuojančias knygas.

Niujorke tokie renginiai jau vyko Centriniame parke, kur žmonės čiulbėjo kaip paukščiai ir giedojo kaip gaidžiai, bei prie "Hyatt" viešbučio, kur minia pratrūko aplodismentais.

Organizatoriai paprastai lieka nežinomi, tačiau per tarpininkus sako, jog įdomiausias tokio veiksmo aspektas yra jo absurdiška, iš šalies žiūrint nesuvokiama prigimtis. Tiesa, jie įspėja, kad sėkmė gali būti trumpalaikė.