Už geriausią viziją galite balsuoti iki gruodžio 11 dienos.

Komisijos galutinis sprendimas bus paskelbtas gruodžio 24-osios vakare per LNK televiziją transliuojamą apdovanojimų ceremoniją.

„Vizijų konkursas rengiamas jau trečią kartą, tačiau šiemet žmonės buvo gerokai aktyvesni nei ankstesniais metais. Vizijas rašė ir pavieniai asmenys, ir kolektyvai. Nemažai įdomių minčių atsiuntė ir vaikai. Savo pasiūlymų Lietuvai turėjo ir užsieniečiai“, - sako savaitraščio „Atgimimas“ vyriausioji redaktorė ir konkurso komisijos narė Indrė Makaraitytė.

Vizijų kūrėjams rengėjai pasiūlė aštuonias temas. Daugiausia originalių minčių sulaukė temos: „Lietuvos iššūkis krizei – Tavo veiksmų planas valstybei“, „Augink atsakingai! Vaikai – Lietuvos viltis“, „Lietuva 1009–2009. Kas toliau?“, „XXI amžius ir mano sveikata“.

„Neįsivaizduoju sėkmingo verslo, sėkmingos bendruomenės, sėkmingos
valstybės be išpuoselėtos vizijos. Stebėdamas Vizijų konkursą trečius
metus džiaugiuosi tam tikru vizionierių paradigmos pokyčiu. Jei
ankstesniuose vizijų konkursuose dominavo matymas, jog valdžia turi duoti
duoti duoti, tai šįkart buvo gerokai daugiau manančių, kad reikia patiems
judėti, kurti, galvoti, o ne laukti malonių iš aukščiau", - teigia konkurso „Padovanok Lietuvai viziją“ idėjos autorius, verslininkas Robertas Dargis.

Vizijų autoriai siūlė „atviru kodu“ arba vien tik „žaliomis idėjomis“ grįstą Lietuvos ekonomiką, socialinių tinklų pagrindu perorganizuoti valstybės tarnautojų paslaugas į virtualią erdvę, bausti piniginėmis baudomis tuos, kurie nedalyvauja rinkimuose, įvesti piliečių skundų sistemą, stiprinti bendruomenes, kitaip auklėti vaikus, naikinti pašalpas, grąžinti mirties bausmę ir t.t.

„Pateikiu savo įtėvių šeimos vaikų auklėjimo taisykles. Manau, kad jos yra super geros. Šios taisyklės ne tik padės auklėti vaikus, suprasti juos“, - konkurso organizatoriams rašė 13-metis moksleivis.

Konkurso prizinis fondas – 15 tūkstančių litų. Kaip jis bus paskirstytas, spręs komisijos nariai: Tomas Balžekas, Algis Čaplikas, Algirdas Čiburys, Robertas Dargis, Monika Garbačiauskaitė, Stanislovas Kairys, Vladas Lašas, Elena Leontjeva, Indrė Makaraitytė, Romas Sakadolskis, Vygaudas Ušackas, Antanas Zabulis.

Specialiuoju DELFI prizu bus apdovanotas ir DELFI skaitytojų išrinktos Lietuvos ateities vizijos autorius! Jį rinkti kviečiame čia: