Tai ketvirtadienį DELFI patvirtino ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Donatas Puzinas.

Pasak prokuroro, įtariamuoju tapusiam advokatui nėra skirta jokia kardomoji priemonė. Daugiau ikiteisminio tyrimo detalių prokuratūra nekomentuoja, nes nenori pakenkti tolesniam tyrimui.

Be to, ikiteisminio tyrimo medžiaga dėl sukčiavimo ketvirtadienį pateko į Generalinę prokuratūrą – čia bus aiškinamasi, ar tyrimas nebuvo vilkinamas bei ar buvo atlikti visi reikalingi procesiniai veiksmai.

Baudžiamosios bylos medžiagą Generalinė prokuratūra nusprendė išsireikalauti gavusi skundą. Būtent tuo pačiu metu FNTT pareigūnai buvo nusprendę atlikti kratą advokatų kontoroje „Markevičius, Gerasičkinas ir partneriai“ dirbančio R. Aliukonio darbo vietoje bei namuose. Apie kratų atlikimą iš anksto nieko nežinojo nei Vilniaus apygardos, nei Generalinės prokuratūros vadovai.

Kratų metu buvo ieškoma su bylos medžiaga susijusių dokumentų. Ar jų buvo surasta, nepranešama.

Pats R. Aliukonis kol kas nėra linkęs kalbėtis apie ikiteisminį tyrimą, jis taip pat nenorėjo pripažinti, kad sulaukė įtarimų dėl pasikėsinimo papirkti vieną ikiteisminio tyrimo institucijos pareigūną.

Kratas FNTT Kauno skyriaus pareigūnai atliko antradienį popiet. Pareigūnai tikina gavę visus reikalingus leidimus, o procesinių veiksmų atlikimą advokato darbe stebėjo vienas Lietuvos advokatūros deleguotų teisininkų.

Spauda skelbė, kad FNTT atliekamas tyrimas yra susijęs su Kauno verslininku Vladislovu Prelepskiu. Esą jis iš savo verslo partnerių pasiskolino apie 5 mln. JAV dolerių, tačiau pinigų negrąžino.

Šiuo metu verslininkas yra suimtas, teigiama, kad jo advokatui esą galėjo būti perduota didelė pinigų suma papirkti ikiteisminio tyrimo pareigūnus.

Advokatų kontorą, kurioje dirba R. Aliukonis, yra įkūręs buvęs vidaus ir teisingumo ministras Vytautas Markevičius bei Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjos Laimos Gerasičkinienės vyras Vladas Gerasičkinas.

R. Aliukonio žmona yra Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo labai sunkių nusikaltimų tyrimo skyriaus vyriausioji prokurorė.