Šveicaras, surinkęs 15 708 taškus, aplenkė gerokai vyresnius ir labiau patyrusius konkurentus, tarp kurių buvo ne vienas ankstesnis Europos bei pasaulio čempionas. Antroje vietoje liko prancūzas François Messines (15 335 taškai), trečioje – britas Richardas Parry'is (15 284 taškai).

Aukščiausiai iš lietuvių – iki 15-os vietos – užkopė Marijampolės oreivių klubo prezidentas Rimas Kostiuškevičius (13 785 taškai). Vilniaus oreivių asociacijos prezidentas Tadas Gegevičius atsidūrė 18-oje vietoje (13 305 taškai).

Alytiškis Mindaugas Lyčius užėmė 30-ą vietą (12 015 taškų). Tai, kad net trys lietuviai pateko į pirmą 30-uką, garantuos Lietuvai tris papildomas vietas (be trijų, ir šiaip skiriamų kiekvienai šaliai) kitame Europos čempionate, kuris vyks 2011 m.

Oreivystės centro pilotas vilnietis Vytautas Sviderskis – 34-ą (11 927 taškai), R. Kostiuškevičiaus sūnus – jauniausias Lietuvos rinktinės narys 18-metis Rokas Kostiuškevičius – 37-ą (11 701 taškas), ne tik oro balionus, bet ir boingus pilotuojantis Valerijus Machnorylovas – 45-ą (10 728 taškai), Oreivystės centro pilotė finansų analitikų asociacijos prezidentė Daiva Rakauskaitė – 70-ą (8 413 taškų).

Iš viso 16-ajame Europos oro balionų čempionate startavo 83 oreiviai iš 26 valstybių (tiesa, vienas iš jų jau po ketvirtos užduoties iš varžybų pasitraukė).

Nuo praėjusio sekmadienio pilotai per septynis skrydžius atliko 21 užduotį. Nors Vakarų Prancūzijoje esančiame Brissacas, kaip ir visoje šalyje, šią vasarą tvyrojo kaitra ir savaitės pradžioje termometro stulpelis pakildavo iki 30 laipsnių, vėliau varžybų tvarkaraštį kiek pakoregavo lietus bei stiprus vėjas. Dėl to buvo atšaukti keli skrydžiai, kai kurie – po ilgo laukimo pakilimo lauke, pilotams vis dairantis į dangų ir tikintis, kad išsisklaidys lietaus debesys bei nurims vėjas.

Tik dviejose užduotyse nė vienam Lietuvos pilotui nepavyko pasiekti rezultato, garantavusio jam vietą pirmajame 20-uke. Dažnai tarp geriausiųjų atsidurdavo bent dviejų, kartais – trijų ar net keturių mūsų šalies atstovų pavardės. Vienoje užduotyje lietuviai užėmė pirmas dvi vietas.

Beje, 16-asis čempionatas po kelerių metų pertraukos su stebėtojais, kurie, skrisdami su pilotu arba sekdami jį ant žemės, fiksuoja įvairius skrydžio duomenis ir sportininko elgesį. Pastaraisiais metais informacija apie skrydį būdavo fiksuojama elektroniniais prietaisais, tačiau šį kartą buvo nuspręsta grįžti prie senų tradicijų. Dėl to buvo galima pateikti kai kurias užduotis, „nesuprantamas" elektronikai. Be to, būtent po stebėtojų pateiktos informacijos, pavyzdžiui, apie piloto ar jo komandos elgesį, baliono pakilimą ir nusileidimą ir pan. kai kurie oreiviai prarado nemažai taškų.