„Toks mokestis turi būti, tą siūlo ir socialiniai partneriai - profsąjungos. Manau, kad jis būtų reikalingas ne tik tam, kad išvengtume nekilnojamojo turto burbulo ateityje. Jis reikalingas ir kaip savivaldybių finansinio savarankiškumo instrumentas. Daugelyje pasaulio šalių nekilnojamojo turto mokestis tam ir yra naudojamas, o savivaldybės turi didelę teisę pačios spręsti, kokio dydžio ir kam jį taikyti“, - žurnalistams po koalicijos pusryčių trečiadienio rytą sakė A. Kubilius.

Naujoji finansų ministrė Ingrida Šimonytė yra taip pat teigusi, kad nekilnojamojo turto mokestis galėtų būti įvestas 2011 metais, primena ELTA.

I. Šimonytė nepalaiko siūlymų visiems šalies gyventojams neapmokestinti pirmojo būsto. Anot jos, tokia lengvata būtų socialiai neteisinga. Kaip trečiadienį Lietuvos radijui sakė ministrė, ji pasisakytų už lengvatas nuo tam tikros sumos, o ne nuo pirmo ar antro turimo būsto.

I. Šimonytės teigimu, netrukus visuomenei bus pateikti pasiūlymai dėl nekilnojamojo turto mokesčio.

Trečiadienį Seime, Konstitucijos salėje, Tautos prisikėlimo partijos frakcija pristatys savo Nekilnojamojo turto mokesčio koncepciją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją