Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) gavo Kauno medicinos universiteto docento A.Verygos raštą, kuriame prašoma ištirti A.Macijausko veiklą, rašo "Vilniaus diena".

Rašte teigiama, kad žemės ūkio viceministras elgiasi neetiškai, nes naudojasi tarnybine padėtimi, siekdamas legalizuoti naminę degtinę, rengia tam teisinį pagrindą, nors pats visiškai neseniai buvo Nacionalinės naminės degtinės gamintojų asociacijos (NNDGA) vienu vadovų, yra glaudžiai susijęs su auginančiais grūdus, iš kurių gaminama naminė.

A.Veryga yra ministro pirmininko visuomeninis konsultantas narkotikų, alkoholio ir tabako vartojimo prevencijos klausimais.

VTEK liepos 9 d. spręs, ar pradėti tyrimą dėl rašte išdėstytų aplinkybių.

Visuomeninis premjero konsultantas priminė, kad A.Macijauskas buvo vienas iš 2004 m. gruodžio 30 d. įsteigtos NNDGA kūrėjų ir ilgą laiką - vienas jos vadovų.

"Prieš tapdamas viceministru oficialiai atsisakiau narystės šioje organizacijoje, kad nekiltų visokių interpretacijų. Todėl nėra pagrindo manęs kaltinti neteisėtu lobizmu ar protegavimu", - tvirtino viceministras.

Pasak jo, Žemės ūkio ministerijai pavesta kuruoti visus su ūkininkais susijusius klausimus, įskaitant ir tautinio kulinarinio paveldo priežiūrą. "Dar prieš man ateinant dirbti į ministeriją jau veikė darbo grupė, kuri rengė teisės aktus, susijusius su tradicinių naminių alkoholinių gėrimų gamyba bei realizavimu. Aš tiesiog jos vadovo vietoje pakeičiau buvusį viceministrą", - teigė A.Macijauskas.

Viceministras pabrėžė, kad darbo grupės parengti teisės aktai ne legalizuos naminę, bet "nustatys, kaip leisti ūkininkams, kaimo turizmo sodyboms gaminti tam tikrus nedidelius kiekius tradicinių gėrimų, kurie būtų skirti ne parduoti, bet vaišinti, supažindinti su mūsų tradicijomis".

Buvęs Grūdų gamintojų asociacijos vadovas A.Macijauskas pripažino tebeturįs grūdinių kultūrų auginimo ir realizavimo verslą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją