Tiesioginiai skrydžiai į Varną turėtų prasidėti gegužės 21 d., o visi kiti – kovo pabaigoje-balandžio pradžioje.

Dar vasario pradžioje susisiekimo ministras Eligijus Masiulis žadėjo, kad nuo vasaros sezono pradžios iš Vilniaus skraidys maždaug tiek pat lėktuvų, kiek jų būta rudens pradžioje.

Rudens sezono pradžioje iš Vilniaus lėktuvai kilo 27 kryptimis, tačiau vėliau „airBaltic“ panaikinus dalį skrydžių iš Vilniaus, o „flyLAL-Lithuanian Airlines“ apskritai sustabdžius veiklą, sausio viduryje-vasarį iš TVOU buvo galima nuskristi į 15 miestų.

Dabar Susisiekimo ministerija tvirtina, kad svarbiausia yra turėti skrydžius į pagrindinius Europos miestus. „Atsižvelgiant į dabartinę ekonominę situaciją tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje, pagrindinis tikslas yra ne krypčių skaičius, o svarbiausios kryptys, kurias mums reikėtų turėti, nes toli gražu ne visos buvusios kryptys buvo ekonomiškai naudingos“, – DELFI susisiekimo ministro poziciją perdavė jo patarėja ryšiams su visuomene Rūta Diržanauskaitė.

Apie tą patį kalba ir TVOU direktorius Tomas Vaišvila, tvirtinantis, kad yra įmanoma atkurti susisiekimą su pagrindiniais Europos miestais.

„Tam reikia būti patiems geriausiems regione – ne tik kainomis, bet ir paslaugų kokybe, lankstumu, požiūriu į skrydžių saugumą, servisą. Mūsų prioritetas – reguliarūs skrydžiai artimiausiu metu į kitus Londono oro uostus – Getviko arba Hytrou“, – sako jis.

Liekame provincija

„Keli papildomi skrydžiai situacijos negelbsti. Mes manome, kad reikėtų galvoti apie kažkokią kitą išeitį ir galbūt pritraukti bazinę bendrovę. Su keliais papildomais skrydžiais mes vis tiek liekame provincija ir esame nepasiekiami, tik padedame uždirbti Rygos oro uostui. Tūkstantmetis praeis ir ateis, o mes vis dar galvosime, kaip nuskristi vienur ar kitur“, – DELFI sakė Investuotojų forumo vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Investuotojų atstovai nebe pirmą mėnesį kalba, kad Lietuvai ypač kenkia tai, kad ji yra labai sunkiai pasiekiama ir ragina valdžią imtis strateginių sprendimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją